Liturgijom u crkvi „Sveti Đorđe“, litijom kroz grad i lomljenjem slavskog kolača ispred zgrade Skupštine opštine Bijeljina danas je obilježena krsna slava opštine Sveti Pantelejmon.Načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić zahvalio je građanima, gostima iz prijateljskih gradova i predstavnicima Srpske pravoslavne crkve što su svojim prisustvom uveličali ovu proslavu.

„Ovih jedanaest dana Pantelinskih svečanosti sa mnogobrojnim sportskim, kulturnim i drugim aktivnostima pokazalo je da možemo da nastavimo tradiciju slavljenja slave i pokazali smo da smo uradili dosta toga korisnog za ovaj grad“, rekao je Mićić i dodao da je Bijeljina grad u kojem se prije svega poštuju ljudska prava i vladaju demokratski procesi.

Predsjednik Skupštine opštine Bijeljina Dragan Đurđević poželio je građanima i svima koji slave krsnu slavu Svetog Pantelejmona puno zdravlja, sreće i uspjeha.

„Drago mi je što smo i ove godine uspjeli da ugostimo mnogo naših prijatelja i što smo na svečanoj sjednici koja je sinoć organizovana podijelili priznanja onima koji su bili najuspješniji u svom radu u protekloj godini“, rekao je Đurđević.

Pantelinske svečanosti počele su 30. jula, a ove godine je za proslavu gradske slave izdvojeno 25.000 KM iz budžeta opštine.

Ostavi poruku