Насловна Вијести Измјерено рекордних 36 степених целзијуса

Измјерено рекордних 36 степених целзијуса

0

Температура ваздуха у Москви, први пут у посљедњих 78 година, достигла је јуче 36 степени Целзијуса, изјавио је за агенцију Риа Новости запослени у руском метеоролошком центру Фобос.„Максимална температура регистрована јуче у Москви у 17. 00 часова по локалном времену износила је 36 степени“, изјавио је саговорник агенције.

Температура измјерена 8. августа премашила је рекорд из 1932. године када је у главном граду Русије измјерено 33,2 степена.

Незапамћене врућине и суша владају централном Русијом од средине јуна, а проузроковале су појаву природних пожара и велики смог.

У руској престоници 6. и 7. августа концентрација угљенмоноксида била шест до седам пута већа од максимално дозвољене.

Дим у град доноси вјетар из околних подручја која су захваћена великим шумским пожарима.

Због густог смога који се надвио над Москвом јуче је одгођено више десетина летова, док расте забринутост за здравље грађана због највећег загађења ове врсте у историји града, због којег су амбасаде Пољске, Аустрије и Канаде повукле већи дио својих дипломата.

Шумски пожари до сада су у централном дијелу Русије однијели 52 живота, а метеоролози наводе да ће се незапмаћени топлотни талас наставити са температурама до 39 степени Целзијусових.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version