SHARE

Творац филмова „300: Битка код Термопила“ и „Надзирачи“, Зек Снајдер, својим обожаваоцима припрема још један спектакл. “Sucker Punch” је, према речима самог редитеља, „Алиса у земљи чуда са машинкама“… Окосницу глумачке екипе чине пет младих лепотица – Емили Браунинг, Ванеса Хаџинс, Еби Корниш, Џејми Чанг и Џена Малоун.

Обожаваоци дела америчког редитеља Зека Снајдера, који је на велики екран поставио прво графичку новелу Френка Милера „300: Битка код Термопила”, а затим и „Надзираче” Алена Мура, с нестрпљењем очекују његов нови филм.

На управо завршеној конвенцији “Comic Con”, највећем светском скупу обожавалаца стрипа, „сај-фај” и „фантази” субкултуре, представљен је трејлер за филм “Sucker Punch” (у сленгу „Неочекивани ударац”), који у америчке биоскопе стиже у марту следеће године.

Сам Снајдер је овај акциони филм описао као „Алису у земљи чуда са машинкама”, уз змајеве, борделе и Бе-25 бомбардере.

Редитељева супруга, продуценткиња филма Дебора Снајдер је ово остварење представила као „причу о девојци која се бори за опстанак и о томе шта све треба да уради да би преживела”.

Радња филма смештена је у педесете године прошлог века. Главна јунакиња је Бејби Дол (Емили Браунинг) која покушава да побегне од бола који јој наноси њен зли очух, али и да избегне лоботомију у институцији за ментално оболеле, у коју ју је затворио.

Бежећи од сурове реалности, девојка се препушта маштаријама и животу у алтернативној стварности.

Међутим, ни у измаштаном свету није безбедна. Али, да би одатле побегла, мора да украде пет предмета, пре него што је зароби непознати противник.

Бејби Дол има пет дана да организује бекство, јер јој је толико времена преостало до заказане лоботомије…

Да би се изборила са ситуацијом, хвата се у коштац са сопственом маштом и линија између сна и јаве почиње да се губи.

Савезници у тој борби су јој остале пацијенткиње у душевној болници, а лекције које науче у измаштаном свету, помоћи ће им да се изборе са својом судбином у суровој реалности…

Поред Емили Браунинг, главне улоге тумаче звезде млађе генерације Ванеса Хаџинс, Еби Корниш, Џејми Чанг и Џена Малоун, као и нешто искуснија Карла Гуђино.

SHARE

Оставите одговор