Tvorac filmova „300: Bitka kod Termopila“ i „Nadzirači“, Zek Snajder, svojim obožavaocima priprema još jedan spektakl. “Sucker Punch” je, prema rečima samog reditelja, „Alisa u zemlji čuda sa mašinkama“… Okosnicu glumačke ekipe čine pet mladih lepotica – Emili Brauning, Vanesa Hadžins, Ebi Korniš, Džejmi Čang i Džena Maloun.

Obožavaoci dela američkog reditelja Zeka Snajdera, koji je na veliki ekran postavio prvo grafičku novelu Frenka Milera „300: Bitka kod Termopila“, a zatim i „Nadzirače“ Alena Mura, s nestrpljenjem očekuju njegov novi film.

Na upravo završenoj konvenciji „Comic Con“, najvećem svetskom skupu obožavalaca stripa, „saj-faj“ i „fantazi“ subkulture, predstavljen je trejler za film „Sucker Punch“ (u slengu „Neočekivani udarac“), koji u američke bioskope stiže u martu sledeće godine.

Sam Snajder je ovaj akcioni film opisao kao „Alisu u zemlji čuda sa mašinkama“, uz zmajeve, bordele i Be-25 bombardere.

Rediteljeva supruga, producentkinja filma Debora Snajder je ovo ostvarenje predstavila kao „priču o devojci koja se bori za opstanak i o tome šta sve treba da uradi da bi preživela“.

Radnja filma smeštena je u pedesete godine prošlog veka. Glavna junakinja je Bejbi Dol (Emili Brauning) koja pokušava da pobegne od bola koji joj nanosi njen zli očuh, ali i da izbegne lobotomiju u instituciji za mentalno obolele, u koju ju je zatvorio.

Bežeći od surove realnosti, devojka se prepušta maštarijama i životu u alternativnoj stvarnosti.

Međutim, ni u izmaštanom svetu nije bezbedna. Ali, da bi odatle pobegla, mora da ukrade pet predmeta, pre nego što je zarobi nepoznati protivnik.

Bejbi Dol ima pet dana da organizuje bekstvo, jer joj je toliko vremena preostalo do zakazane lobotomije…

Da bi se izborila sa situacijom, hvata se u koštac sa sopstvenom maštom i linija između sna i jave počinje da se gubi.

Saveznici u toj borbi su joj ostale pacijentkinje u duševnoj bolnici, a lekcije koje nauče u izmaštanom svetu, pomoći će im da se izbore sa svojom sudbinom u surovoj realnosti…

Pored Emili Brauning, glavne uloge tumače zvezde mlađe generacije Vanesa Hadžins, Ebi Korniš, Džejmi Čang i Džena Maloun, kao i nešto iskusnija Karla Guđino.

Ostavi poruku