Насловна Босна и Херцеговина Ахметовић: Потребне јединствене полицијске структуре

Ахметовић: Потребне јединствене полицијске структуре

0

Осим реформе Устава БиХ, након октобарских избора, један од приоритета је реформа безбједносног система која би резултирала успостављањем јединствених полицијских структура у БиХ, рекао је министар безбједности БиХ Садик Ахметовић.

„Реформа безбједносног система која би резултирала успостављањем јединствених полицијских структура у БиХ, гдје би се знао сам врх одакле се руководи, пријеко је потребна и она би обезбиједила ефикасно дјеловање у тој области“, рекао је Ахметовић за сарајевско „Ослобођење“.

Након најновијег извјештаја Стејт департмента у коме је указано да у БиХ постоји „расцјепканост система безбједности“, Ахметовић је рекао да у БиХ постоји законска одвојеност агенција за провођење закона и да координација полицијских агенција није на задовољавајућем нивоу.

Он је рекао да је у извјештају констатовано да Обавјештајно-безбједносна агенција добро ради свој посао, те да и сам има исто мишљење.

Стејт дипартмент је у годишњем извјештају навео да су организације за спровођење закона БиХ током прошле године сарађивале са САД у области борбе против тероризма, упркос етничкој поларизацији, корупцији и споровима између политичих лидера чиме је ометено функционисање власти.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version