Lider Partije demokratskog progresa /PDP/ Mladen Ivanić smatra da je reforma policije u BiH završena i da više neće biti postavljana kao uslov,te istakao da političari poput ministar bezbjednosti BiH Sadika Ahmetovića „o tome mogu samo sanjati“.

„Od toga nema ništa“, rekao je Ivanić, komentarišući izjave Ahmetovića o uspostavljanju jedinstvenih policijsih struktura u BiH.

Ivanić je naglasio da u Republici Srpskoj /RS/ ne postoji nijedan problem koji ugrožava bezbjednost BiH – niti bombe, ni terorizam.

„Neka se političari iz Federacije BiH /FBiH/ malo više bave sobom, a nas puste da pokažemo svoju sposobnost na svom terenu“, poručio je Ivanić.

Lider PDP-a napominje da je Ahmetović, kao i grupa političara iz FBiH, svojevremeno tvrdio da u BiH nema vehabija, da nema terorizma, te da je to „propaganda iz RS“.

„On treba da radi svoj posao i da se bori protiv toga, a što se tiče reforme policije – ona je završena . EU je rekla svoje i kada su formirana sadašnja tijela nema više nikakve reforme policije, niti će je više ikada biti kao uslova“, kaže Ivanić.

Ivanić je napomenuo da je zbog reforme policije plaćana visoka cijena, ali je u ovom procesu sačuvana policija Srpske.

Ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović rekao je da je osim reforme Ustava BiH, nakon oktobarskih izbora, jedan od prioriteta reforma bezbjednosnog sistema koja bi rezultirala uspostavljanjem jedinstvenih policijskih struktura u BiH.

Ostavi poruku