Лидер Партије демократског прогреса /ПДП/ Младен Иванић сматра да је реформа полиције у БиХ завршена и да више неће бити постављана као услов,те истакао да политичари попут министар безбједности БиХ Садика Ахметовића „о томе могу само сањати“.

„Од тога нема ништа“, рекао је Иванић, коментаришући изјаве Ахметовића о успостављању јединствених полицијсих структура у БиХ.

Иванић је нагласио да у Републици Српској /РС/ не постоји ниједан проблем који угрожава безбједност БиХ – нити бомбе, ни тероризам.

„Нека се политичари из Федерације БиХ /ФБиХ/ мало више баве собом, а нас пусте да покажемо своју способност на свом терену“, поручио је Иванић.

Лидер ПДП-а напомиње да је Ахметовић, као и група политичара из ФБиХ, својевремено тврдио да у БиХ нема вехабија, да нема тероризма, те да је то „пропаганда из РС“.

„Он треба да ради свој посао и да се бори против тога, а што се тиче реформе полиције – она је завршена . ЕУ је рекла своје и када су формирана садашња тијела нема више никакве реформе полиције, нити ће је више икада бити као услова“, каже Иванић.

Иванић је напоменуо да је због реформе полиције плаћана висока цијена, али је у овом процесу сачувана полиција Српске.

Министар безбједности БиХ Садик Ахметовић рекао је да је осим реформе Устава БиХ, након октобарских избора, један од приоритета реформа безбједносног система која би резултирала успостављањем јединствених полицијских структура у БиХ.

Ostavi poruku