Hrvatska policija uhapsila je Srbina Dragomira (Dušana) Ćasića (45) optuženog da je počinio ratni zločin nad hrvatskim ratnim zarobljenicima,rekao je sinoć u Banja Luci šef Dokumentaciono-informativnog centra „Veritas“ Savo Štrbac.

On je precizirao da je Ćasić, za kojim je raspisana poternica Interpola, uhapšen 1. avgusta na graničnom prelazu Batrovci-Bajakovo prilikom pokušaja ulaska u Hrvatsku iz Srbije i naveo da je Ćasić državljanin Srbije.

„Ćasić je znao da se nalazi na spisku optuženih u Hrvatskoj koji je ranije objavio ‘Veritas’, ali je i pored te činjenice bez ikakve bojazni otišao u Hrvatsku da obidje porodično imanje u Daruvaru, jer je potpuno uveren da je nevin za delo koje mu se stavlja na teret“, kazao je Štrbac novinarima.

Štrbac je rekao da se Ćasić nalazi u istražnom pritvoru u Bjelovaru i da je njegova porodica u medjuvremenu angažovala advokata koji će ga zastupati.

Županijsko tužilaštvo u Bjelovaru, prema rečima Štrpca, optužnicom iz 1997. godine tereti Ćasića da je zajedno sa još 19 lica u noći 18. i 19. agusta 1991. godine protivno pravilima medjunarodnog prava uhapsio pripadnike hrvatske policije u Daruvaru Zlatka Starešinića, Darka Petrovickog, Damira Rambousekama, Marijana Petrovečkog i Darka Uhereka.

Ostavi poruku