SHARE

Хрватска полиција ухапсила је Србина Драгомира (Душана) Ћасића (45) оптуженог да је починио ратни злочин над хрватским ратним заробљеницима, рекао је синоћ у Бања Луци шеф Документационо-информативног центра “Веритас” Саво Штрбац.

Он је прецизирао да је Ћасић, за којим је расписана потерница Интерпола, ухапшен 1. августа на граничном прелазу Батровци-Бајаково приликом покушаја уласка у Хрватску из Србије и навео да је Ћасић држављанин Србије.

“Ћасић је знао да се налази на списку оптужених у Хрватској који је раније објавио ‘Веритас’, али је и поред те чињенице без икакве бојазни отишао у Хрватску да обидје породично имање у Дарувару, јер је потпуно уверен да је невин за дело које му се ставља на терет”, казао је Штрбац новинарима.

Штрбац је рекао да се Ћасић налази у истражном притвору у Бјеловару и да је његова породица у медјувремену ангажовала адвоката који ће га заступати.

Жупанијско тужилаштво у Бјеловару, према речима Штрпца, оптужницом из 1997. године терети Ћасића да је заједно са још 19 лица у ноћи 18. и 19. агуста 1991. године противно правилима медјународног права ухапсио припаднике хрватске полиције у Дарувару Златка Старешинића, Дарка Петровицког, Дамира Рамбоусекама, Маријана Петровечког и Дарка Ухерека.

SHARE

Оставите одговор