Naslovna Vijesti „Božanska intervencija“ u pravom trenutku

„Božanska intervencija“ u pravom trenutku

0

Čudesna hladnokrvnost zasnovana na jakoj veri u Isusa Hrista pomogla je prodavačici sa Floride da spreči pljačku prodavnice u kojoj radi. Kriminalac joj se na kraju i izvinio.

Najara Gonkalves, 20-godišnja prodavačica sa Floride, proglašena je za junakinju prošlog vikenda u SAD pošto je uspela verom da „razoruža“ pljačkaša i odgovori ga od pljačke ubedljivom i mirnom „propovedi“.

Njihovu nadrealnu raspravu zabeležila je sigurnosna kamera postavljena u prodavnici, čiji je snimak u međuvremenu šerif okruga Brauard predao lokalnim medijima.

Izrael Kamačo ušao je tog 23. jula po kišnom vremenu u prodavnicu mobilnih telefona „Metro PCS“ u Pompano Biču na Floridi i veoma učtivo pozdravio prodavačicu Najaru Gonkalves.

Posle kraćeg razgovora o lošem vremenu, 37-godišnji Kamačo zatražio je od prodavačice da pogleda jedan mobilni telefon. Zatim iznenada, nesigurnim glasom, od nje zahtevao sav novac.

„Mrzim ovo da radim, ali mi je potreban novac iz kase“, rekao je držeći pištolj. Najarin odgovor nije baš bio povoljan za pljačkaša: „Nemam novca, tek sam otvorila“.

„Ne plaši se. Ostani fina i mirna“, izgovorio je zatim Kamačo, verovatno zato što je to prikladan tekst za jednu pljačku, a ne zato što je prodavačica paničila.

Čudesno prisebna, Najara mu odgovara da se uopšte ne plaši. „Možete da uradite šta god hoćete. Ja ću samo da vam pričam o Hristu koji je u meni“, izustila je ona.

Provalnik se na trenutak zbunio: „Šta?“.

Najara: „O Isusu koji je sa mnom, pre nego što odete“.

Pljačkaš: „Bog vas blagoslovio zbog toga.“

Najara: „Hrišćanka sam“.

Pljačkaš: „I ja sam, i apsolutno mrzim što radim ovo“.

„Ne morate to da radite. Hrist će vam obezbediti nešto bolje. Ne krivim vas, niti vas osuđujem, ne znam šta vi preživljavate ali vremena su teška za svakog od vas“, rekla je 20-godišnjakinja pre nego što su konstatovali da idu u istu crkvu.

„Kontranapad

Usledio je prodavačicin elegantan prelazak na „porodična pitanja“: „Ne znam da li imate porodicu“. 

„Zbog nje ovo i radim“, pokušao je da se opravda.

„Mogu da vam nađem posao“, prelazi u „kontranapad“ Najara. 

Kamačo odgovara da je zaposlen, ali da nema drugog izbora jer će ga iseliti ako se pojavi bez 300 dolara. Uz dodatno izvinjenje od prodavačice traži da mu ipak preda sav novac iz kase.

Gonkalvesova i na to ima odgovor: „Meni će tražiti da nadoknadim. Ja sam odgovorna“.

Poljuljani lopov je slomljen: „Ne želim to da ti uradim. Žao mi je. Bog te blagoslovio“. Odlazeći dodao je: „Znaš šta? Pištolj nije pravi“.

Kada su je novinari pitali kako je uspela da ostane tako hladnokrvna, Najara je rekla: „Bila je to božanska intervencija“.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version