SHARE

Чудесна хладнокрвност заснована на јакој вери у Исуса Христа помогла је продавачици са Флориде да спречи пљачку продавнице у којој ради. Криминалац јој се на крају и извинио.

Најара Гонкалвес, 20-годишња продавачица са Флориде, проглашена је за јунакињу прошлог викенда у САД пошто је успела вером да „разоружа” пљачкаша и одговори га од пљачке убедљивом и мирном „проповеди”.

Њихову надреалну расправу забележила је сигурносна камера постављена у продавници, чији је снимак у међувремену шериф округа Брауард предао локалним медијима.

Израел Камачо ушао је тог 23. јула по кишном времену у продавницу мобилних телефона “Metro PCS” у Помпано Бичу на Флориди и веома учтиво поздравио продавачицу Најару Гонкалвес.

После краћег разговора о лошем времену, 37-годишњи Камачо затражио је од продавачице да погледа један мобилни телефон. Затим изненада, несигурним гласом, од ње захтевао сав новац.

„Мрзим ово да радим, али ми је потребан новац из касе”, рекао је држећи пиштољ. Најарин одговор није баш био повољан за пљачкаша: „Немам новца, тек сам отворила”.

„Не плаши се. Остани фина и мирна”, изговорио је затим Камачо, вероватно зато што је то прикладан текст за једну пљачку, а не зато што је продавачица паничила.

Чудесно присебна, Најара му одговара да се уопште не плаши. „Можете да урадите шта год хоћете. Ја ћу само да вам причам о Христу који је у мени”, изустила је она.

Провалник се на тренутак збунио: „Шта?”.

Најара: „О Исусу који је са мном, пре него што одете”.

Пљачкаш: „Бог вас благословио због тога.”

Најара: „Хришћанка сам”.

Пљачкаш: „И ја сам, и апсолутно мрзим што радим ово”.

„Не морате то да радите. Христ ће вам обезбедити нешто боље. Не кривим вас, нити вас осуђујем, не знам шта ви преживљавате али времена су тешка за сваког од вас”, рекла је 20-годишњакиња пре него што су констатовали да иду у исту цркву.

„Контранапад

Уследио је продавачицин елегантан прелазак на „породична питања”: „Не знам да ли имате породицу”. 

„Због ње ово и радим”, покушао је да се оправда.

„Могу да вам нађем посао”, прелази у „контранапад” Најара. 

Камачо одговара да је запослен, али да нема другог избора јер ће га иселити ако се појави без 300 долара. Уз додатно извињење од продавачице тражи да му ипак преда сав новац из касе.

Гонкалвесова и на то има одговор: „Мени ће тражити да надокнадим. Ја сам одговорна”.

Пољуљани лопов је сломљен: „Не желим то да ти урадим. Жао ми је. Бог те благословио”. Одлазећи додао је: „Знаш шта? Пиштољ није прави”.

Када су је новинари питали како је успела да остане тако хладнокрвна, Најара је рекла: „Била је то божанска интервенција”.

SHARE

Оставите одговор