SHARE

Хрватски члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић сматра да ће након општих избора заказаних за 3. октобар неминовно доћи до уставних промјена у БиХ, које би требало да обезбиједе да БиХ има само једног предсједника, без потпредсједника.

”Овој земљи требају уставне промјене, почев од институције у којој ја сједим. Мислим да БиХ треба да има једног предсједника и чак мислим да му не требају ни потпредсједници”, рекао је Комшић за федерално ”Ослобођење”.

Хрватски члан Предсједништва БиХ и кандидат СДП-а БиХ за Предсједништво БиХ на октобарским изборима је истакао да се национална равноправност у БиХ може остваривати путем челних људи у институцијама БиХ.

”Не морају у свакој институцији да буду три или четири човјека, што је посве нерационално, јер изгледамо смијешно. Трошимо паре без везе, а на крају крајева увјерили смо се да то није никаква гаранција националне равноправности”, рекао је Комшић.

Одговарајући на критику да ни његова странка СДП БиХ није понудила ништа бољи концепт рјешења националног питања, Комшић је рекао да је то рјешење ЗАВНОБиХ.

Говорећи о кандидатима бошњачког народа за члана Предсједништва БиХ на наредним општим изборима Комшић је за лидера Савеза за бољу будућност БиХ Фахрудина Радончића рекао да ”води изразито бошњачку кампању”, док лидер Странке за БиХ Харис Силајџић ”води пробосанску, али му се увијек може прикачити вишак бошњаштва”.

За Бакира Изетбеговића, кандидатата СДА БиХ за Предсједништво БиХ, Комшић каже да ”и да хоће, не може одмаћи од политичког насљеђа оца (Алије Изетбеговића), тј. бошњачко па босанско”.

SHARE

Оставите одговор