SHARE

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Раде Ристовић оцијенио је да је члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић, упућивањем честитке хрватском предсједнику Иви Јосиповићу поводом 15 година од акције “Олуја”, поново показао да не жели да доприноси толеранцији и суживоту.

“Комплетно становништво Крајине тада је очишћено. Оваквим потезима попут данашњег Комшићевог не показујемо добру вољу за суживотом народа који су на територији бивше Југославије добили своје државе”, рекао је Ристовић синоћ у Источном Сарајеву, изражавајући запрепаштеност због Комшићевог понашања.

Предсједник Борачке организације РС Пантелија Ћургуз рекао је да је Комшић, упућивањем честитке Јосиповићу, на најбољи могући начин потврдио да је ријеч о “политичком недоношчету које не треба узимати за озбиљно”.

“Прво морам изразити сумњу да ли је Комшић заиста представник хрватског народа у БиХ”, рекао је Ћугруз.

Предсједник Српског клуба у Вијећу народа РС Сташа Кошарац рекао је да му је јасна политика Комшића којег је “бирала Башчаршија, а не хрватски народ”.

“Он у овој изборној години покушава да добије по који јефтини политички поен свјестан да Башчаршија нема овог пута капацитет да изабере хрватског члана Предсједништва БиХ”, рекао је Кошарац.

Према његовим ријечима, Комшић има потребу да се показује као “сарајевски Хрват”.

Члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић упутио је јуче честитку предсједнику Хрватске Иви Јосиповићу и грађанима Хрватске поводом, како се наводи, Дана побједе и домовинске захвалности Хрватске и поводом петнаестогодишњице акције “Олуја”.

Прије 15 година извршен је напад на подручје бивше Републике Српске Крајине у Хрватској и 13 општина у БиХ у коме су хрватске и муслиманске снаге убиле око 2 650 и протјерале око 340 000 Срба.

У војној операцији “Олуја” на подручју РСК убијено је и нестало готово 2 000 Срба, а протјерано око 220 000, док су у наставку те акције у БиХ под називом “Маестрал” хрватске оружане снаге са Петим корпусом Армије БиХ убиле још 655 и прогнале око 125 000 српских становника.

SHARE

Оставите одговор