Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Rade Ristović ocijenio je da je član Predsjedništva BiH Željko Komšić, upućivanjem čestitke hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću povodom 15 godina od akcije „Oluja“, ponovo pokazao da ne želi da doprinosi toleranciji i suživotu.

„Kompletno stanovništvo Krajine tada je očišćeno. Ovakvim potezima poput današnjeg Komšićevog ne pokazujemo dobru volju za suživotom naroda koji su na teritoriji bivše Jugoslavije dobili svoje države“, rekao je Ristović sinoć u Istočnom Sarajevu, izražavajući zaprepaštenost zbog Komšićevog ponašanja.

Predsjednik Boračke organizacije RS Pantelija Ćurguz rekao je da je Komšić, upućivanjem čestitke Josipoviću, na najbolji mogući način potvrdio da je riječ o „političkom nedonoščetu koje ne treba uzimati za ozbiljno“.

„Prvo moram izraziti sumnju da li je Komšić zaista predstavnik hrvatskog naroda u BiH“, rekao je Ćugruz.

Predsjednik Srpskog kluba u Vijeću naroda RS Staša Košarac rekao je da mu je jasna politika Komšića kojeg je „birala Baščaršija, a ne hrvatski narod“.

„On u ovoj izbornoj godini pokušava da dobije po koji jeftini politički poen svjestan da Baščaršija nema ovog puta kapacitet da izabere hrvatskog člana Predsjedništva BiH“, rekao je Košarac.

Prema njegovim riječima, Komšić ima potrebu da se pokazuje kao „sarajevski Hrvat“.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je juče čestitku predsjedniku Hrvatske Ivi Josipoviću i građanima Hrvatske povodom, kako se navodi, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti Hrvatske i povodom petnaestogodišnjice akcije „Oluja“.

Prije 15 godina izvršen je napad na područje bivše Republike Srpske Krajine u Hrvatskoj i 13 opština u BiH u kome su hrvatske i muslimanske snage ubile oko 2 650 i protjerale oko 340 000 Srba.

U vojnoj operaciji „Oluja“ na području RSK ubijeno je i nestalo gotovo 2 000 Srba, a protjerano oko 220 000, dok su u nastavku te akcije u BiH pod nazivom „Maestral“ hrvatske oružane snage sa Petim korpusom Armije BiH ubile još 655 i prognale oko 125 000 srpskih stanovnika.

Ostavi poruku