Naslovna Vijesti Okupljeni izviždali predsjednika Josipovića

Okupljeni izviždali predsjednika Josipovića

1

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izviždan je danas u Kninu na obilježavanju tzv. Dana pobjede i Dana hrvatskih branilaca, te obilježavanju 15 godina od akcije Hrvatske vojske „Oluja“.Josipović, koji je i vrhovni komandant oružanih snaga Hrvatske, naglasio je da je u vojnom smislu akcija „Oluja“ provedena „po svim pravilima ratovanja, poštujući međunarodne konvencije, zbog čega treba odati priznanje svima onima koji su u njoj učestvovali pod vođstvom prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana“.

Premijer Hrvatske Jadranka Kosor u svom je govoru pozvala građane da proslave „Dan pobjede gradeći i dalje Hrvatsku kao zemlju slobode i demokratije, mira, tolerancije, solidarnosti i prosperiteta za svakog hrvatskog građanina, bez obzira na njegovu vjeru ili političko opredjeljenje“.

Predsjednik Sabora Luka Bebić istakao je da je uloga prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana „bila velika“ i dodao da „nikome neće dozvoliti da je umanjuje“.

Današnjoj svečanosti u Kninu prisustvovala je kompletna vlada, brojni poslanici, vojni zvaničnici i drugi.

Prije 15 godina izvršen je napad na područje bivše Republike Srpske Krajine u Hrvatskoj i 13 opština u BiH u kome su hrvatske i muslimanske snage ubile oko 2 650 i protjerale oko 340 000 Srba.

U vojnoj operaciji „Oluja“ na području RSK ubijeno je i nestalo gotovo 2 000 Srba, a protjerano oko 220 000, dok su u nastavku te akcije u BiH, pod nazivom „Maestral“, hrvatske oružane snage sa Petim korpusom Armije BiH, ubile još 655 i prognale oko 125 000 srpskih stanovnika.

1 KOMENTAR

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version