Naslovna Vijesti Tadić danas na parastosu u crkvi Svetog Marka u Beogradu

Tadić danas na parastosu u crkvi Svetog Marka u Beogradu

0

Predsjednik Srbije Boris Tadić istakao je da se zločin u „Oluji“ nikada ne smije zaboraviti i najavio da će danas u 11.00 časova u crkvi Svetog Marka u Beogradu prisustvovati parastosu ubijenim u ovoj akciji hrvatske vojske, saopštila je Pres-služba srpskog predsjednika.

Tadić je juče primio predstavnike Udruženja porodica nestalih i poginulih u Hrvatskoj, povodom petnaestogodišnjice od akcije „Oluja“, koji su mu prenijeli da se ekshumacija tijela poginulih odvija veoma sporo.

Predstavnici ovog udruženja su upozorili da nije riješena sudbina više od 1 352 osobe, koje nisu pokopane u masovnim grobnicama od 2 100 onih koje se vode kao nestale.

Tadić je rekao da se poslije 15 godina mora gledati u budućnost i rješavati sa Hrvatskom problemi sa kojima se suočava većina porodica u procesu povratka.

Ti problemi su vraćanje stanarskih prava, obnova imovine, neisplaćene penzije, konvalidacija radnog staža, kao i problemi u procesu stambenog zbrinjavanja, nemogućnost otkupa dobijenih stanova i problemi vezani za dobijanje državljanstva i za ekonomsku održivost povratka.

Sastanku je prisustvovao predsjednik Komisije Vlade Srbije za nestala lica Veljko Odalović.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version