SHARE

Предсједник Србије Борис Тадић истакао је да се злочин у “Олуји” никада не смије заборавити и најавио да ће данас у 11.00 часова у цркви Светог Марка у Београду присуствовати парастосу убијеним у овој акцији хрватске војске, саопштила је Прес-служба српског предсједника.

Тадић је јуче примио представнике Удружења породица несталих и погинулих у Хрватској, поводом петнаестогодишњице од акције “Олуја”, који су му пренијели да се ексхумација тијела погинулих одвија веома споро.

Представници овог удружења су упозорили да није ријешена судбина више од 1 352 особе, које нису покопане у масовним гробницама од 2 100 оних које се воде као нестале.

Тадић је рекао да се послије 15 година мора гледати у будућност и рјешавати са Хрватском проблеми са којима се суочава већина породица у процесу повратка.

Ти проблеми су враћање станарских права, обнова имовине, неисплаћене пензије, конвалидација радног стажа, као и проблеми у процесу стамбеног збрињавања, немогућност откупа добијених станова и проблеми везани за добијање држављанства и за економску одрживост повратка.

Састанку је присуствовао предсједник Комисије Владе Србије за нестала лица Вељко Одаловић.

SHARE

Оставите одговор