SHARE

Најмање три дјетета убијена су у нападу на обданиште у граду Зибо у провинцији Шандонг на сјеверу Кине и то је посљедњи у низу сличних напада широм те земље, изјавили су данас очевици и хуманитарне организације.Међутим, локална болница, полиција и власти нису жељели да коментаришу извјештаје о нападу.

“Напад се десио јуче поподне око три или четири часа. Троје дјеце је убијено, а троје повријеђено. Повријеђена су и четири наставника”, рекао је радник из другог обданишта у истој стамбеној четврти.

Други мјештанин Зибоа, власник обданишта, рекао је да зна за напад, али да нема податке о погинулима и повријеђенима.

Међутим, он је додао да је од обданишта у граду затражено да остану затворена мјесец дана.

Организација “Информациони центар за људска права и демократију”, чије је сједиште у Хонг Конгу наводи да је нападач упао у обданиште наоружан ножем и да је 16-оро дјеце убијено или повријеђено. Према подацима ове организације погинуло је четворо дјеце.

У саопштењу се наводи да је градска власт и полиција потврдила да се напад догодио али да су одбили да објаве број мртвих или рањених.

Кинеска новинска агенција Синхуа још није објавила вијест о овом нападу.

Овај напад је посљедњи у низу сличних који су изазвали шок у Кини и због чега је појачано обезбјеђење у школама.

У периоду од марта до маја ове године догодило се најмање пет напада већих размјера на школе у Кини при чему је погинуло 17 лица, укључујући 15-оро дјеце, а више од 80 је повријеђено.

Два нападача су већ погубљена док су двојица починила самоубиство. Пети осумњичени у јуну је осуђен на смрт.

SHARE

Оставите одговор