SHARE

Иранска државна телевизија демантовала је извештаје о јутрошњем покушају убиства председника Ирана Махмуда Ахмадинежада и пренела наводе председничке канцеларије да “није било таквог напада”.Арапски медији су претходно јавили да је Ахмадинежад преживео  бомбашки напад на његов конвој у Ирану, да је у експлозији рањено неколико људи и да је нападач ухапшен.

Ахмадинежад је, после наводног напада, одржао говор на спортском стадиону у западном иранском граду Хамадан, а иранска телевизија је уживо пренела снимак, на којем делује неповредјено. У том извештају није поменут атентат на председника, подсетио је АП.

Ројтерс је претходно известио, позивајући се на извор из Ахмадинежадовог кабинета, да је напад изведен експлозивном направом ручне производње док је председник путовао ка Хамадану.

“Јутрос се догодио напад. Председничко возило није оштећено”, рекао је тај извор. “Истрага је у току како би се утврдило ко стоји иза напада.”

Британска агенција је навела да тврдокорни Ахмадинежад, који се обрачунао са опозицијом после спорних председничких избора 2009. године, има мноштво непријатеља не само у иностранству, већ и у конзервативним и реформистичким круговима у самом Ирану.

Ирански председник је у понедељак изјавио да је уверен да Израел кује заверу против њега.

“Глупи ционисти су унајмили плаћенике да ме убију”, рекао је Ахмадинежад.

SHARE

Оставите одговор