Naslovna Vijesti Jeremić na sjednici Savjeta bezbjednosti

Jeremić na sjednici Savjeta bezbjednosti

0

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić danas će u Njujorku učestvovati na sjednici Savjeta bezbjednosti UN posvećenoj situaciji na Kosovu i Metohiji.Jeremić će na sjednici predstaviti poziciju Srbije nakon iznošenja savjetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde, a šef UNMIK-a Lamberto Zanijer podnijeće kvartalni izvještaj o situaciji na Kosovu, saopštilo je srpsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Tokom boravka u Njujorku Jeremić će imati niz susreta sa predstavnicima zemalja članica UN, navodi se u saopštenju.

Ovo će biti prva sjednica Savjeta bezbjednosti UN poslije objavljivanja savjetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde da deklaracija o jednostranom proglašenju nezavisnosti Kosova ne predstavlja kršenje međunarodnog prava.

Iz Prištine je najavljeno da će sjednici Savjeta bezbjednosti prisustvovati i kosovski ministar inostranih poslova Skender Hiseni, koji je juče pozvao UN da zamijene postojeću rezoluciju o Kosovu novom, koja bi omogućila Prištini da postane članica Svjetske organizacije.

Hiseni je na sastanku sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom u Njujorku rekao da je „krajnji cilj Kosova članstvo u UN“, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova u Prištini.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version