SHARE

Министар спољних послова Србије Вук Јеремић данас ће у Њујорку учествовати на сједници Савјета безбједности УН посвећеној ситуацији на Косову и Метохији.Јеремић ће на сједници представити позицију Србије након изношења савјетодавног мишљења Међународног суда правде, а шеф УНМИК-а Ламберто Занијер поднијеће квартални извјештај о ситуацији на Косову, саопштило је српско Министарство спољних послова.

Током боравка у Њујорку Јеремић ће имати низ сусрета са представницима земаља чланица УН, наводи се у саопштењу.

Ово ће бити прва сједница Савјета безбједности УН послије објављивања савјетодавног мишљења Међународног суда правде да декларација о једностраном проглашењу независности Косова не представља кршење међународног права.

Из Приштине је најављено да ће сједници Савјета безбједности присуствовати и косовски министар иностраних послова Скендер Хисени, који је јуче позвао УН да замијене постојећу резолуцију о Косову новом, која би омогућила Приштини да постане чланица Свјетске организације.

Хисени је на састанку са генералним секретаром УН Бан Ки Муном у Њујорку рекао да је “крајњи циљ Косова чланство у УН”, саопштено је из Министарства спољних послова у Приштини.

SHARE

Оставите одговор