Mediteranskim „kraljevima udvaranja“ tron je počeo ozbiljno da se ljulja. Rezultati nanovijih istraživanja pokazali su da zavodnički komplimenti Italijana više ne izazivaju pažnju turista.

Mit o Italijanima kao „latinskim ljubavnicima“ više ne privlači turiste, jer je 79 odsto ispitanih reklo da više ne obraća pažnju na komplimente Italijana koji su oduvek imali reputaciju velikih zavodnika, rezultati su nedavno sprovedene ankete.

Oko 57 odsto ispitanih smatra da Italijani sada više posvećuju pažnju svojoj ženskoj, nego muškoj strani ličnosti, dok je 51 odsto navelo da su mediteranski zavodnici izgubili šarm, radost i smisao za humor, navodi se u anketi.

Oko 49 odsto zamera Italijanima njihovo detinjasto ponašanje.

Sad su privlačni studenti (23 odsto), preduzetnici (21 odsto), didžejevi i animatori za vreme odmora (17 odsto), dok je popularnost spasilaca na plažama opala (na „mršavih“ 11 odsto), navodi revija Del Gusto koja je objavila anketu.

Učesnici ankete rekli su da Italijane smatraju i dalje galantnim (78 odsto), da su dobro obučeni (67 odsto), pažljivi (59 odsto), ali im se zamera ironično ponašanje (45 odsto), kao i fizički izgled koji ne odgovara uvek atletskoj građi (43 odsto).

Italijani kao narod nastavljaju da privlače turiste zbog stila (73 odsto), šarma (69 odsto), simpatičnosti (55 odsto), kurtoazije (51 odsto) i osmehivanja (37 odsto).

Ostavi poruku