U bombaškom napadu u avganistanskoj provinciji Kandahar, prema najnovijim podacima, poginulo je šestoro dece, dok je u provinciji Nuristan ubijeno 30 pobunjenika.    Bombaš samoubica jutros je aktivirao eksploziv u kolima pored policijskog vozila kojim je jedan avganistanski zvaničnik išao na posao.      U napadu je poginulo šestoro dece, a šef distrikta Dand u provinciji Kandahar Ahmadulah Nazak, koji je bio meta napada, ostao je nepovredjen, ali je jedan od njegovih telohranitelja zadobio povrede, preneo je AP.

Niko još nije preuzeo odgovornost za napad, koji je izveden na isti način na koji talibani napadaju vladine zvaničnike na jugu zemlje.

Nakon što su SAD poslale dodatne snage u talibanska uporišta u avganistanskim provincijama Kandahar i Helmand, pobunejnici su pojačali bombaške napade i atentate na sve koji saradjuju sa avganistanskom vladom.

Na istoku zemlje, u gradu Džalalabad, pobunjenici su danas napali još jednog vladinog zvaničnika, savetnika predsednika Vahidulaha Sabauna, koji je lakše povredjen, rekao je portparol policije u provinciji Nangarhar Gafar Kan.

Avganistanske snage i NATO trupe napali su dva sela na istoku provincije Nuristan, koja su kontrolisali talibani, preneo je AP.

U napadu je ubijeno više od 30 pobunjenika i dva avganistanska vojnika, saopštio je NATO.

Napad je deo napora medjunarodnih snaga da obezbede oblast oko sela Barg-e-Matal, za čiju kontrolu se poslednjih meseci bore avganistanske vlasti i pobunjenici.

Ostavi poruku