SHARE

У бомбашком нападу у авганистанској провинцији Кандахар, према најновијим подацима, погинуло је шесторо деце, док је у провинцији Нуристан убијено 30 побуњеника.    Бомбаш самоубица јутрос је активирао експлозив у колима поред полицијског возила којим је један авганистански званичник ишао на посао.      У нападу је погинуло шесторо деце, а шеф дистрикта Данд у провинцији Кандахар Ахмадулах Назак, који је био мета напада, остао је неповредјен, али је један од његових телохранитеља задобио повреде, пренео је АП.

Нико још није преузео одговорност за напад, који је изведен на исти начин на који талибани нападају владине званичнике на југу земље.

Након што су САД послале додатне снаге у талибанска упоришта у авганистанским провинцијама Кандахар и Хелманд, побунејници су појачали бомбашке нападе и атентате на све који сарадјују са авганистанском владом.

На истоку земље, у граду Џалалабад, побуњеници су данас напали још једног владиног званичника, саветника председника Вахидулаха Сабауна, који је лакше повредјен, рекао је портпарол полиције у провинцији Нангархар Гафар Кан.

Авганистанске снаге и НАТО трупе напали су два села на истоку провинције Нуристан, која су контролисали талибани, пренео је АП.

У нападу је убијено више од 30 побуњеника и два авганистанска војника, саопштио је НАТО.

Напад је део напора медјународних снага да обезбеде област око села Барг-е-Матал, за чију контролу се последњих месеци боре авганистанске власти и побуњеници.

SHARE

Оставите одговор