Екипа најгледаније и најдуже наше серије „Село гори, а баба се чешља“ снимила је завршне кадрове, али не у Петловцу, како су сви очекивали, већ у центру Београда!

 Новинари „Ало!“ новина су имали ту привилегију да присуствују и да са идејним творцем ове приче Радошем Бајићем попију кафу у част задње клапе. – Интересантно је да су, када смо полазили из Петловца, сви плакали, чак и глумци, јер смо четири године живели као једна породица, а само сам ја радостан, спокојан и безбрижан. Када смо напуштали Крагујевац, где смо све ове године малтене живели јер је иза нас око 1.000 сати снимања, 10.000 кадрова и око 3.000.000 километара путовања, и када смо стигли у Београд, осетио сам се као када сам 1972. године први пут стигао у наш главни град да тражим где се налази позоришна академија – прича за „Ало!“ задовољно Бајић.
Каже да се одлучио да екипу бар на два дана досели у Београд јер је тренутно главни град Србије празан.
– У јеку су годишњи одмори, тако да су сви из Београда отишли на село код рођака, тако да смо ми из села побегли у град, који је готово празан. Морам да признам да смо се зажелели Београда јер смо се живећи сеоским животом четири године посељачили, већина чланова наше екипе је променило и акценат. Можда ће деловати мало патетично, али много тога смо проживели за време снимања серије, тукла нас је киша, снег, лед, олује, клизали смо се понекад по снежним и леденим наносима да бисмо дошли до објеката, преживели паклене врућине… После све га је дошло време да се вратимо кућама – објашњава аутор и режисер серије.

Иако су му у Петловцу долазили сви виђенији људи из власти, Радош је остао скроман и тешко прича о успесима.
– Постао сам почасни грађанин села Кукљин. Мештани тог села, које је било главни локалитет, одлучили су да на месту изнад Мораве подигну споменик Радашину, српском сељаку. Ја сам, као трајно сећање на цео серијал, купио њиву од 1,2 хектара поред пута, на улазу у Петловац. По сценарију, Радослав је куповао плац, па сам одлучио да то стварно урадим и тамо ставим само таблу у знак сећања на нашу екипу – открио нам је Бајић.

Гоца из Петловца на Филипине

 

Поп певачица Гоца Тржан била је скоро све време члан глумачке екипе серије „Село гори, а баба се чешља“. Пре неколико дана је са још 15 такмичара отишла пут Филипина, где ће покушати да се избори за награду од 50.000 евра.
– Гоца је са снимањем завршила још пре два месеца, тако да је имала времена да се припреми за Филипине. Цела екипа навија за њу и желимо јој да победи – рекао је Радош Бајић.

Ostavi poruku