Naslovna Vijesti Mulen: SAD imaju plan za napad na Iran

Mulen: SAD imaju plan za napad na Iran

0

Američka vojska ima plan za napad na Iran, izjavio je načelnik generalštaba SAD Majk Mulen, koji ipak misli da je vojni napad verovatno loša ideja.„To je jedna od opcija koju predsednik ima. Nadam se da nećemo doći do toga, ali je to važna mogućnost“, rekao je Mulen u nedelju u jednoj televizijskoj emisiji.

Nedugo posle njegove izjave zamenik direktora Iranske revolucionarne garde Jadolah Džavani rekao je da bi Iran snažno odgovrio ako bi SAD preuzele vojnu akciju protiv te države, prenela je agencija AP.

Mulen je često upozoravao da bi napad protiv Irana imao ozbiljne i nepredvidive posledice širom Bliskog istoka, kao i da je rizik da Iran ima nuklearno oružje neprihvatljiv, ali nije rekao koji je rizik gori.

Zvanična iranska novinska agencija IRNA prenela je izjavu Džavanija u kojoj je upozorio da bi bezbednost u Persijskom zalivu bila ugrožena „ako bi Amerikanci napravili najmanju grešku“.

„Persijski zaliv je strateški region. Ako bezbednost ovog regiona bude narušena, oni će, takodje, pretrpeti gubitke i naš odgovor će biti čvrst“, rekao je Džavani.

Iran je ranije često pretio da će napasti Tel Aviv, drugi najveći grad u Izraelu, ako SAD ili Izrael preuzmu vojnu akciju protiv Irana.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version