SHARE

Америчка војска има план за напад на Иран, изјавио је начелник генералштаба САД Мајк Мулен, који ипак мисли да је војни напад вероватно лоша идеја.“То је једна од опција коју председник има. Надам се да нећемо доћи до тога, али је то важна могућност”, рекао је Мулен у недељу у једној телевизијској емисији.

Недуго после његове изјаве заменик директора Иранске револуционарне гарде Јадолах Џавани рекао је да би Иран снажно одговрио ако би САД преузеле војну акцију против те државе, пренела је агенција АП.

Мулен је често упозоравао да би напад против Ирана имао озбиљне и непредвидиве последице широм Блиског истока, као и да је ризик да Иран има нуклеарно оружје неприхватљив, али није рекао који је ризик гори.

Званична иранска новинска агенција ИРНА пренела је изјаву Џаванија у којој је упозорио да би безбедност у Персијском заливу била угрожена “ако би Американци направили најмању грешку”.

“Персијски залив је стратешки регион. Ако безбедност овог региона буде нарушена, они ће, такодје, претрпети губитке и наш одговор ће бити чврст”, рекао је Џавани.

Иран је раније често претио да ће напасти Тел Авив, други највећи град у Израелу, ако САД или Израел преузму војну акцију против Ирана.

SHARE

Оставите одговор