Visoki predstavnik za BiH Valentin Incko poručio je građanima BiH da ako žele promjene na bolje obavezno iskoriste svoje demokratsko pravo i izađu na izbore 3. oktobra kako bi odlučili ko će voditi BiH u naredne četiri godine.„Građani žele da organi vlasti brzo preduzmu sve potrebne korake da bi obezbijedili investicije i nova radna mjesta“, napisao je Incko u kolumni za „Dnevni avaz“.

Prema njegovoj ocjeni, građanima BiH stalo je i do rješavanja političke i administrativne korupcije, kao i rješavanja pitanja kriminala u porastu.

On je poručuio da nijedno od ovih prioritetnih pitanja za građane BiH ne treba da iznenadi nijednog kandidata koji se takmiči u izborima.

Incko je podvukao da je nesporna činjenica da su jedine stranke koje mogu ostvariti rješenja nakon izbora one koje mogu efikasno i pragmatično da sarađuju sa drugim strankama.

„Građani treba da naprave razliku između kandidata i stranačkih lidera koji se fokusiraju na pritužbe i onih koji se fokusiraju na na realistična rješenja“, smatra Incko.

Ostavi poruku