SHARE

Предсједник Владе Републике Српске /РС/ Милорад Додик изјавио је да ће мултипликација сецесионистичких захтјева сигурно утицати на нека будућа времена у којима РС треба да има своју јасну позицију.“РС несумњиво зна шта ради и чиниће све што је од најбоље користи за њу саму. Користиће и вријеме и прописе и конктретну ситуацију”, рекао је Додик синоћ новинарима у Марићкој код Приједора.

Он је додао да је немогућност договора у БиХ на бази игнорисања РС неодрживо, али да РС живи у условима Дејтонског мировног споразума који подржава и у условима у којима се Србија бори за свој територијални интегритет који РС подржава и не жели да призна независност Косова.

“Ми у БиХ се не осјећамо довољно комотно, то је познато, и имамо огромне штете од БиХ”, поновио је Додик.

Он је навео да је у Марићку дошао да подијели радост зборовања у крају који је веома традиционално и национално посвећен великом празнику – Светом пророку Илији.

“Ја сам овде искључиво да посјетим пријатеље из овог краја који одржава традицију на најбољи могући начин као дио нашег идентитета. Ово је прилика да дођу и људи који не живе у овом крају и да се локални обичаји одрже, прошире и пренесу на генерације”, истакао је Додик.

Додик је синоћ присуствовао обиљежавању крсне славе Марићке парохије – Светог пророка Илије.

SHARE

Оставите одговор