Predsjednik Vlade Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik izjavio je da će multiplikacija secesionističkih zahtjeva sigurno uticati na neka buduća vremena u kojima RS treba da ima svoju jasnu poziciju.„RS nesumnjivo zna šta radi i činiće sve što je od najbolje koristi za nju samu. Koristiće i vrijeme i propise i konktretnu situaciju“, rekao je Dodik sinoć novinarima u Marićkoj kod Prijedora.

On je dodao da je nemogućnost dogovora u BiH na bazi ignorisanja RS neodrživo, ali da RS živi u uslovima Dejtonskog mirovnog sporazuma koji podržava i u uslovima u kojima se Srbija bori za svoj teritorijalni integritet koji RS podržava i ne želi da prizna nezavisnost Kosova.

„Mi u BiH se ne osjećamo dovoljno komotno, to je poznato, i imamo ogromne štete od BiH“, ponovio je Dodik.

On je naveo da je u Marićku došao da podijeli radost zborovanja u kraju koji je veoma tradicionalno i nacionalno posvećen velikom prazniku – Svetom proroku Iliji.

„Ja sam ovde isključivo da posjetim prijatelje iz ovog kraja koji održava tradiciju na najbolji mogući način kao dio našeg identiteta. Ovo je prilika da dođu i ljudi koji ne žive u ovom kraju i da se lokalni običaji održe, prošire i prenesu na generacije“, istakao je Dodik.

Dodik je sinoć prisustvovao obilježavanju krsne slave Marićke parohije – Svetog proroka Ilije.

Ostavi poruku