Naslovna Bosna i Hercegovina Danas pomen žrtvama zločina na Šušnjaru

Danas pomen žrtvama zločina na Šušnjaru

0

U Sanskom Mostu danas će biti održan parastos u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla, kao i pomen na groblju Šušnjar, povodom 69. godišnjice zločina na Šušnjaru gdje su ustaše 1941. godine ubile više od 5 500 Srba i Jevreja.

Na okruglom stolu o stradanju Srba na području Sanskog Mosta u Drugom svjetskom ratu juče su iznesena svjedočenja o stravičnim zločinima na Šušnjaru.

Član Odbora za uređenje spomen obilježja u Šušnjaru Vladimir Lukić je na drugom okruglom stolu o stradanju Srba na području Sanskog Mosta u Drugom svjetskom ratu „Šušnjar 1941“, održanom juče u Oštroj Luci, osudio pokušaje da se internacionalizuje Šušnjar navodima da su tu stradali mnogi narodi, kao i pokušaje da se pokolj na Šušnjaru minimalizuje.

„Ovdje su stradali samo Srbi i Jevreji, a osim Šušnjara u Sanskoj dolini početkom Drugog svjetskog rata pobijeno je oko 10 000 muškaraca, žena i djece“, naglasio je Lukić.

Načelnica opštine Oštra Luka Drena Kuridža rekla je da o genocidu koji su doživjeli Srbi i Jevreji prije 69 godina u Sanskom Mostu mora da se piše, a ne samo priča, budući da samo na taj način istina može biti sačuvana.

„Možemo oprostiti, ali ne smijemo zaboraviti“, poručila je Kuridža.

Obilježavanje 69. godine od stradanja na Šušnjaru organizuju opština Oštra Luka i Udruženje raseljenih Sanjana „Ognjište“.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version