Naslovna Vijesti Najava takse na gorivo je udar na džep građana

Najava takse na gorivo je udar na džep građana

0

Partija demokratskog progresa smatra da je najavljena odluka Vlade Republike Srpske (RS) kojom će se od svakog litra prodatog goriva u RS pet dodatnih feninga izdvajati za Željeznice RS udar na “ionako prazne džepove građana RS“.„Nedopustivo je da građani Republike Srpske plaćaju cijenu lošeg poslovanja `Željeznica RS`, do koga su doveli kadrovi aktuelne vlasti u ovom preduzeću“, navodi se u saopšenju člana Glavnog odbora PDP-a Zorana Tešanovića.

Prema njegovim riječima, poseban razlog da se oštro usprotive tome imaju građani koji žive na istočnom dijelu Srpske, jer oni ne koriste niti će u bližoj budućnosti imati potrebu za uslugama željeznica, jer nema ni jednog metra željezničkih šina.

U saopštenju se navodi da bi se ovakvom odlukom „izvlačile pare za predizbornu kampanju SNSD-a“, te da SNSD „obećava velike investicione projekte, a u praksi djeluju na potpuno drugačiji način“.

Ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović rekao je ranije da je poskupljenje goriva za pet feninga u RS i FBiH zasad samo inicijativa i jedan od načina za rješavanje dijela problema koje imaju „Željeznice RS“, kao i „Željeznice FBiH“.

Komentarišući raniji sastanak sa ministrom saobraćaja FBiH Nailom Šećkanovićem, na kojem je dogovarana mogućnost uvođenja takse od pet feninga za litar goriva namijenjenih sanaciji troškova finansiranja željezničkih kompanija u RS i FBiH, Čubrilović je rekao da je Vlada FBiH prihvatila ovu inicijativu, dok u RS ona još nije upućena na razmatranje.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version