Председник Србије Борис Тадић изјавио је данас је увредјен објашњењем британског суда након одбијања захтева за изручење бившег члана ратног Председништва БиХ Ејупа Ганића.Судија суда у Вестминстеру Тимоти Воркмен је у образложењу одлуке рекао да постоје докази да би судјење у Србији било политички мотивисано, и навео да му није предочен ниједан нови упечатљив или поуздан доказ за изручење Ганића Србији.

„Тај коментар да би некоме овде било судјено на основу политике, а не права, за мене је потпуно несхватљив, и то је за мене лична увреда и увреда за Србију“, изјавио је Тадић новинарима на Тари.

Он је подсетио да Србија својим градјанима за извршене ратне злочине изриче драконске затворске казне, и да не прави никакве поделе по националној и верској припадности.

„Волео бих када би амбасадори земаља из којих долазе такве поруке макар објаснили представницима својих правосудних институција да је ово земља која поштује правни поредак ЕУ и да овде нема разликовања људи по националној и верској припадност“, рекао је Тадић.

Ostavi poruku