Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Drago Kalabić poručio je da će, ukoliko se ponovi situacija ulaska lica bez identifikacije u zgradu parlamenta BiH, delegati SNSD-a u parlament dovesti grupu momaka sa majicama na kojima će biti likovi Radovana Karadžića i Ratka Mladića.„Pokazaćemo parlamentu BiH da ne mogu da važe dvostruki aršini. Kako je moguće da se osobi koja ima pokriveno lice i koja nije prošla proces identifikacije dozvoli da prisustvuje sjednicama parlementa kao i svi drugi poslanici i gosti. Ako se to može dozvoliti Nađi Dizdarević, zašto bi bio problem i sa ljudima koji nose majice sa Karadžićevim likom“, rekao je Kalabić za „Pres RS“.

On je naglasio da nije nimalo ugodno kada nekome iza leđa sjedi potpuno pokrivena osoba za koju ne znate ništa, zbog čega neidentifikovane osobe ne bi smjele da prisustvuju sjednicama parlementa.

Kalabić smatra da je dolazak Nađe Dizdarević u parlament BiH režirala Stranka za BiH.

On je ponovio da je obezbjeđenje ove institucije napravilo veliki propust kada je dozvolilo da u parlament uđe Nađa Dizdarević koja nije prošla proces identifikacije jer je imala pokriveno lice./

Ostavi poruku