Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je kamera „sa jedne institucije“ snimila napadače na novinara „Vremena“ Teofila  Pančića, ali da sa tog snimka ne mogu da se razaznaju lica počinilaca.Dačić je novinarima na Tari rekao da policija raspolaže i odredjenim DNK tragovima i pozvao svedoke koji su prisustvovali napadu na Pančića u Zemunu da se jave policiji.

Istražni organi, prema njegovim rečima, u ovom trenutku, pošto nema svedoka, moraju da privode veliki broj osoba kako bi došli do eventualnih tragova.

„Nije dobro da policija mnogo govori o tome, niti da sam akter dogadjaja govori o tome dok se slučaj ne rasvetli“, rekao je Dačić.

Beogradska policija juče je privela 20 mladića iz Zemuna na informativni razgovor kako bi saznala identitet napadača na kolumnistu “Vremena’.

Kako je ranije saopštila Policijska uprava Beograd, Pančića su napale dve osobe u subotu uveče prilikom ulaska u autobus 83 na autobuskom stajalištu u Glavnoj ulici 42.

Napadači su otrčali Glavnom ulicom u pravcu pozorišta “Madlenijanum“, a na pločniku stajališta autobusa pronadjena je metalna šipka.

Uvidjajna ekipa policijska stanice Zemun odvezla je Pančića u KBC Zemun, gde mu je ukazana lekarska pomoć i konstatovane lakše telesne povrede.

Ostavi poruku