Naslovna Vijesti Dan žalosti u Pakistanu, spasioci tragaju za telima

Dan žalosti u Pakistanu, spasioci tragaju za telima

0

U Pakistanu je danas dan žalosti zbog jučerašnje pogibije 152 ljudi u najtežoj avionskoj nesreći koja se do sada dogodila na tlu te zemlje.Spasilačke ekipe na terenu pokušavaju da pronadju žrtve, ali ih u tome ometaju jake monsunske kiše. Do sada su pronadjena tela 115 putnika, a njih 59 je identifikovano, javila je agencija Rojters.

Ministar informisanja Pakistana Kamar Zaman Kaira rekao je da je većinu tela teško identifikovati i da će u tu svrhu biti korišćene analize DNK.

Identifikovani leševi predati su rodbini poginulih, dok su ostaci drugih osoba, uglavnom delovi tela, prosledjeni u mrtvačnice.

Avion „Erbas 321“, koji je koristila pakistanska privatna kompanija „Erblu“, srušio se juče ujutru u blizini Islamabada. U udesu je poginulo svih 146 putnika i šest članova posade.

Iako za sada zvaničnici nisu saopštili tačan uzrok pada, pretpostavlja se da su za to odgovorni gusta magla i jaka kiša koja pada u tom delu Pakistana.

Letelica je do sada u vazduhu provela oko 34.000 sati, obavivši oko 13.500 letova, a „Erblu“ ju je iznajmio od evropske kompanije 2006. godine.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version