SHARE

У Пакистану је данас дан жалости због јучерашње погибије 152 људи у најтежој авионској несрећи која се до сада догодила на тлу те земље.Спасилачке екипе на терену покушавају да пронадју жртве, али их у томе ометају јаке монсунске кише. До сада су пронадјена тела 115 путника, а њих 59 је идентификовано, јавила је агенција Ројтерс.

Министар информисања Пакистана Камар Заман Каира рекао је да је већину тела тешко идентификовати и да ће у ту сврху бити коришћене анализе ДНК.

Идентификовани лешеви предати су родбини погинулих, док су остаци других особа, углавном делови тела, проследјени у мртвачнице.

Авион “Ербас 321”, који је користила пакистанска приватна компанија “Ерблу”, срушио се јуче ујутру у близини Исламабада. У удесу је погинуло свих 146 путника и шест чланова посаде.

Иако за сада званичници нису саопштили тачан узрок пада, претпоставља се да су за то одговорни густа магла и јака киша која пада у том делу Пакистана.

Летелица је до сада у ваздуху провела око 34.000 сати, обавивши око 13.500 летова, а “Ерблу” ју је изнајмио од европске компаније 2006. године.

SHARE

Оставите одговор