Насловна Вијести Парламент БиХ данас о забрани ношења одјеће која онемогућава идентификацију

Парламент БиХ данас о забрани ношења одјеће која онемогућава идентификацију

3

Представничко вијеће Парламентарне скупштине БиХ разматраће данас у првом читању Приједлог закона о забрани ношења одјеће која онемогућава идентификацијукоји је у парламентарну процедуру упутио Клуба посланика СНСД-а, те захтјев овог клуба за разматрање Приједлога закона о допуни Кривичног закона БиХ по хитном поступку, којим је предвиђена забрана вехабијског и селефијског покрета.

Пред посланицима ће се у првом читању наћи Приједлог закона о парламентарном надзору у области одбране, безбједности и обавјештајно-безбједносних послова, а у другом читању ће разматрати Приједлог закона о међународном и међуентитетском друмском превозу.

На дневном реду сједнице су и Информација о стању безбједности у БиХ за период јануар – март 2010. године и Информација о допису Министарства безбједности БиХ УН поводом проглашења појединих организација из БиХ повезаним са терористичким организацијама и о стављању ван снаге документа који изазива правну несигурност грађана и институција у БиХ.

Посланици ће између осталог размотрити и Годишњи извјештај о резултатима активности Институције омбудсмена за људска права БиХ, те именовати члана Управног одбора Јавног радиотелевизијског сервиса БиХ из реда хрватског народа, саопштено је из парламента БиХ.

3 КОМЕНТАРИ

Ostavi poruku

Exit mobile version