Naslovna Vijesti Parlament BiH danas o zabrani nošenja odjeće koja onemogućava identifikaciju

Parlament BiH danas o zabrani nošenja odjeće koja onemogućava identifikaciju

3

Predstavničko vijeće Parlamentarne skupštine BiH razmatraće danas u prvom čitanju Prijedlog zakona o zabrani nošenja odjeće koja onemogućava identifikacijukoji je u parlamentarnu proceduru uputio Kluba poslanika SNSD-a, te zahtjev ovog kluba za razmatranje Prijedloga zakona o dopuni Krivičnog zakona BiH po hitnom postupku, kojim je predviđena zabrana vehabijskog i selefijskog pokreta.

Pred poslanicima će se u prvom čitanju naći Prijedlog zakona o parlamentarnom nadzoru u oblasti odbrane, bezbjednosti i obavještajno-bezbjednosnih poslova, a u drugom čitanju će razmatrati Prijedlog zakona o međunarodnom i međuentitetskom drumskom prevozu.

Na dnevnom redu sjednice su i Informacija o stanju bezbjednosti u BiH za period januar – mart 2010. godine i Informacija o dopisu Ministarstva bezbjednosti BiH UN povodom proglašenja pojedinih organizacija iz BiH povezanim sa terorističkim organizacijama i o stavljanju van snage dokumenta koji izaziva pravnu nesigurnost građana i institucija u BiH.

Poslanici će između ostalog razmotriti i Godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmena za ljudska prava BiH, te imenovati člana Upravnog odbora Javnog radiotelevizijskog servisa BiH iz reda hrvatskog naroda, saopšteno je iz parlamenta BiH.

3 KOMENTARI

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version