Niko od oko 150 putnika i članova posade pakistanskog aviona koji se danas srušio u blizini Islamabada nije preživio, iako se u ranijim izvještajima navodilo da je petoro putnika spaseno – saopštili su ministar unutrašnjih poslova i šef gradske policije.

„Pronašli smo tijela svih nastradalih. Prema našim informacijama, u avionu je bilo 149 lica, ali je teško dati tačan broj, jer je većina tijela raskomadana“, izjavio je šef policije Bani Amin.

Prema podacima civilne avijacije, u avionu je bilo 152 putnika i članova posade.

„Niko nije preživio. Svi putnici koji su bili u avionu poginuli su“, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Rehman Malik.

Vlasti su neposredno poslije nesreće objavile informaciju da je pet lica preživjelo i helikopterom prebačeno u bolnicu; međutim, ta informacija nije potvrđena.

Avion, koji je pripadao privatnoj aviokompaniji, izgubio je kontakt sa kontrolom leta u Islambadu dok je letio iz Karačija u pakistansku prijestonicu.

Pretpostavlja se da je uzrok ove nesreće loše vrijeme, ali će rezultati istrage pokazati šta je pravi razlog ove tragedije.

Pakistanska vlada proglasila je danas dan žalosti, izražavajući „duboku žalost zbog tragične nesreće“.

Posljednja avionska nesreća u Pakistanu dogodila se 10. jula 2006. godine, kada je, prilikom pada aviona nacionalne kompanije „Pakistan internešnel erlajns“ poginulo 45 lica.

Ostavi poruku