SHARE

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске /РС/ Раде Ристовић изјавио је данас Срни да је откривање спомен-плоче на мјесту гдје су ексхумирани посмртни остаци 108 бораца Војске РС и цивилних жртава рата из масовне гробнице “Камен” код Гламоча порука да се овакав злочин не смије заборавити, али и никада више поновити.

“Овакви догађаји су прилика да пошаљемо поруку да се овај, али и сви други злочини у којима су Срби страдали, не смију ни поновити ни заборавити”, рекао је Ристовић и додао да су овај злочин 1995. године починили припадници регуларне Војске Хрватске у акцији “Олуја”.

Он је навео да Влада РС не заборавља оне који су дали своје животе и страдали за Српску, да помаже свим српским повратницима, па тако и онима који су се вратили на своја огњишта у Гламоч, те додао да је Министарство за ову спомен-плочу и рад Завичајног друштва Гламоч издвојило 46.000 КМ.

Ристовић је подсјетио да је Влада РС финасирала више од 224 спомен-обиљежја, за шта је извојила око 3.000.000 КМ, те истакао да ће и убудуће подржавати да се обиљеже мјеста страдања српског народа.

SHARE

Оставите одговор