Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske /RS/ Rade Ristović izjavio je danas Srni da je otkrivanje spomen-ploče na mjestu gdje su ekshumirani posmrtni ostaci 108 boraca Vojske RS i civilnih žrtava rata iz masovne grobnice „Kamen“ kod Glamoča poruka da se ovakav zločin ne smije zaboraviti, ali i nikada više ponoviti.

„Ovakvi događaji su prilika da pošaljemo poruku da se ovaj, ali i svi drugi zločini u kojima su Srbi stradali, ne smiju ni ponoviti ni zaboraviti“, rekao je Ristović i dodao da su ovaj zločin 1995. godine počinili pripadnici regularne Vojske Hrvatske u akciji „Oluja“.

On je naveo da Vlada RS ne zaboravlja one koji su dali svoje živote i stradali za Srpsku, da pomaže svim srpskim povratnicima, pa tako i onima koji su se vratili na svoja ognjišta u Glamoč, te dodao da je Ministarstvo za ovu spomen-ploču i rad Zavičajnog društva Glamoč izdvojilo 46.000 KM.

Ristović je podsjetio da je Vlada RS finasirala više od 224 spomen-obilježja, za šta je izvojila oko 3.000.000 KM, te istakao da će i ubuduće podržavati da se obilježe mjesta stradanja srpskog naroda.

Ostavi poruku