Министар безбједности БиХ Садик Ахметовић тврди да су „произвољни“ наводи неких извора из Министарства унутрашњих послова Републике Српске да највећи број вехабија борави у Сребреници и Козарцу и да су добро наоружани.Ахметовић је рекао да информације које има о вехабијском покрету, као и информације о планираном окупљању вехабија на Влашићу 27. јула не може подијелити са широм јавношћу.

„Тероризам је глобални проблем којег није поштеђена ниједна држава, па ни БиХ, и са њим се треба суочити и истраживати га у циљу превенције“, оцијенио је Ахметовић, додавши да свим безбједносним структурама треба омогућити услове да се баве својим послом.

Ахметовић сматра да постоје они који, како је рекао, проблем желе да поставе на политички ниво и изнад онога што објективно јесте, као и оних који умањују опасност од вехабизма.

„Мислим да треба реално сагледати тај проблем у БиХ и адекватно одговорити на њега“, изјавио је Ахметовић новинарима у Приједору, гдје је присуствовао заједничком испраћају посмртних остатака 41 идентификованог Бошњака, који су страдали у последњем рату на подручју ове општине.

Ostavi poruku