Ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović tvrdi da su „proizvoljni“ navodi nekih izvora iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske da najveći broj vehabija boravi u Srebrenici i Kozarcu i da su dobro naoružani.Ahmetović je rekao da informacije koje ima o vehabijskom pokretu, kao i informacije o planiranom okupljanju vehabija na Vlašiću 27. jula ne može podijeliti sa širom javnošću.

„Terorizam je globalni problem kojeg nije pošteđena nijedna država, pa ni BiH, i sa njim se treba suočiti i istraživati ga u cilju prevencije“, ocijenio je Ahmetović, dodavši da svim bezbjednosnim strukturama treba omogućiti uslove da se bave svojim poslom.

Ahmetović smatra da postoje oni koji, kako je rekao, problem žele da postave na politički nivo i iznad onoga što objektivno jeste, kao i onih koji umanjuju opasnost od vehabizma.

„Mislim da treba realno sagledati taj problem u BiH i adekvatno odgovoriti na njega“, izjavio je Ahmetović novinarima u Prijedoru, gdje je prisustvovao zajedničkom ispraćaju posmrtnih ostataka 41 identifikovanog Bošnjaka, koji su stradali u poslednjem ratu na području ove opštine.

Ostavi poruku