Srpska napredna stranka /SNS/ pozvala je sve parlamentarne i vanparlamentarne stranke u Republici Srpskoj /RS/ da daju svoju podršku da se u Narodnoj skupštini RS usvoji deklaracija o vraćanju svih izvornih dejtonskih nadležnosti RS koje su prenesene na BiH.„Ako se to ne uradi, pozivamo predsjednika Vlade RS i SNSD-a /Milorada Dodika/ da okupi sve stranke i da ovakvu deklaraciju uputi Narodnoj skupštini RS. Ako se ni to ne uradi, SNS će, kao buduća parlamentarna stranka, na prvoj sjednici Narodne skupštine predložiti deklaraciju o nezavisnosti RS“, izjavio je predsjednik SNS-a Adam Šukalo na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Istakavši da će poziv biti upućen i koaliciji „Zajedno za Srpsku“, Šukalo je naglasio da je deklaracija o nezavisnosti realan zahtjev u svjetlu mišljenja Međunarodnog suda pravde o Kosovu, koji je, kako je naveo, nametnuo nove principe u svijetu, a posebno na Balkanu.

„Takav stav daje legitimno pravo RS i svima onima koji žele i mogu i smatraju da treba da djeluju na ovakav način i da ovo pitanje ozvaniče“, rekao je Šukalo.

Ostavi poruku