Српска напредна странка /СНС/ позвала је све парламентарне и ванпарламентарне странке у Републици Српској /РС/ да дају своју подршку да се у Народној скупштини РС усвоји декларација о враћању свих изворних дејтонских надлежности РС које су пренесене на БиХ.„Ако се то не уради, позивамо предсједника Владе РС и СНСД-а /Милорада Додика/ да окупи све странке и да овакву декларацију упути Народној скупштини РС. Ако се ни то не уради, СНС ће, као будућа парламентарна странка, на првој сједници Народне скупштине предложити декларацију о независности РС“, изјавио је предсједник СНС-а Адам Шукало на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Истакавши да ће позив бити упућен и коалицији „Заједно за Српску“, Шукало је нагласио да је декларација о независности реалан захтјев у свјетлу мишљења Међународног суда правде о Косову, који је, како је навео, наметнуо нове принципе у свијету, а посебно на Балкану.

„Такав став даје легитимно право РС и свима онима који желе и могу и сматрају да треба да дјелују на овакав начин и да ово питање озваниче“, рекао је Шукало.

Ostavi poruku