Полиција у сарадњи са тужилаштвом интензивно ради на идентификацији два, за сада, непозната лица која су металним шипкама претукла колумнисту недељника „Време“ Теофила Панчића, речено је Тањугу у Министарству унутрашњих послова (МУП) у Србије.

Панчић је Тањугу рекао како очекује да ће полиција обавити свој део посла.

Панчић је рекао да се осећа добро у, како је рекао, околностима у којима се нашао не желећи, медјутим, да износи више детаља о самом догадјају јер, каже, не жели да на тај начин врши притисак на полицију.

Редакција „Времена“ раније је саопштила да је Панчић нападнут и претучен металном шипком синоћ у Земуну и да је том приликом задобио контузију лобање и повреде на десној руци.

До напада је, како се наводи, дошло око 23 часа у градском аутобусу у Земуну када су двојица мушкараца извадила металну шипку и наочиглед путника њом ударали Панчића по глави и телу.

Након извесног времена, нападачи су побегли из аутобуса који је стајао на станици, а полиција је обавила разговор са нападнутим новинарем и извршила увидјај.

Панчић је пребачен у болницу, где је констатовано, како је саопштено, да повреде нису опасне по живот.

„Ово је још један у низу напада на новинаре ,Времена’ – од отмице Душана Рељића до подметања бомбе у стан Дејана Анастасијевића – а досадашњи почионици никада нису ухваћени и осудјени“, наведено је у саопстењу „Времена“.

Редакција „Времена“, Удружење новинара Србије (УНС) захтевали су од надлежних органа, полиције и тужилаштва да нападаче на Панчића идентификује, ухапсе и приведу правди.

Ostavi poruku