Према тврдњама Ала Џардина, легендарни „Бич бојси“ ће се наредне године окупити и обележити пола века од настанка бенда. У плану је најмање један бесплатан концерт.

Чланови америчке групе „Бич бојс“ (The Beach Boys) поново ће се окупити како би обележили 50 година постојања овог чувеног састава.

Један од оснивача групе и њен гитариста Ал Џардин најавио је најмање један концерт „Бич бојса“ који ће, према његовим речима, вероватно бити бесплатан, објавио је Њу мјузикал експрес (NME).

На концерту ће свирати Брајан Вилсон, Мајк Лав, Брус Џонстон, а могуће је и учешће гитаристе из ране фазе бенда, Дејвида Маркса.

Још није одређено место концерта, мада Џардин помиње Голден гејт парк, Нешенел мол у Вашингтону, као и северну обалу Чикага, односно једну од плажа.

„Волео бих да одржимо 100 концерата поводом годишњице. Волео бих да обиђемо планету, али ако овако мора бити, нека буде. Мораћемо много да вежбамо за један ‘паклени’ шоу“, рекао је Џардин који је још 1998. године престао да иде на турнеје са групом, а недавно је издао соло албум „A Postcard From California“.

„Сматрам да, ако ћемо већ да се увежбамо и направимо од тога сјајан шоу, требало би да кренемо и на турнеју. То је једини логичан корак и бићу разочаран ако остали то не буду посматрали на исти начин као ја“, додао је Џардин.

Питање је шта о свему овоме мисле остали „момци са плаже“. Џин Сиверс, менаџерка Брајана Вилсона, каже да није упозната са Џардиновим плановима. Посебно што је Брајан „100 одсто фокусиран на објављивање свог новог албума у августу“.

Још ако се зна да су Лав, Вилсон и Џардин од 2001. године најчешће разговарали преко адвоката око разноразних ауторских права, Џардинова идеја је још увек „климава“.

Но, он тврди да је сва негативна енергија нестала оног тренутка када су „завршили сав посао“, тј, нагодили се ван суда.

Иначе, група основана 1961. године објавила је 28 студијских албума, од којих последњи „Stars and Stripes Vol. 1“ потиче из 1996.

Ostavi poruku