Kosovska policija uhapsila Hašima Redžepija, guvernera Centralne banke Kosova. U toku antikorupcijske istrage, po odobrenju Euleksa, policija od jutros pretresa privatne posede još nekoliko lica.

Guverner Centralne banke Kosova Hašim Redžepi uhapšen je jutros, u okviru istrage o finansijskim malverzacijama i korupciji, potvrdio je portparol Policije Kosova Arber Beka agenciji Beta.

Službenici kosovske policije iz kancelarije Posebnog odeljenja za antikorupciju Specijalnog tužilaštva (KSTK) sproveli su jutros, u Prištini, sedam pretresa u privatnim prebivalištima četiri osumnjičene osobe, uključujući i guvernera Centralne banke Kosova, saopštio je Euleks.

Pretres u Centralnoj banci Kosova i jednom privatnom preduzeću počeo je jutros u šest časova.

Pretresi su povezani sa tekućom finansijskom istragom o korupciji, u vezi sa sumnjom o zloupotrebi službenog položaja ili ovlašćenja, primanjem mita, utajom poreza, zloupotrebom uticaja i pranjem novca.

Pretrese je odobrio Euleksov pretpretresni sudija iz Okružnog suda u Prištini.

Na mestu pretresa, u CBK su kosovski specijalni tužilac iz kancelarije Specijalnog tužilaštva (KSTK), Euleksovi policijski monitori, kao i službenik za vezu, kako bi obezbedili nadzor koji će osigurati efektivno sakupljanje dokaznog materijala i pružiti potpuno i tačno objašnjenje licima prisutnim na mestu događaja.

Ostavi poruku