SHARE

Косовска полиција ухапсила Хашима Реџепија, гувернера Централне банке Косова. У току антикорупцијске истраге, по одобрењу Еулекса, полиција од јутрос претреса приватне поседе још неколико лица.

Гувернер Централне банке Косова Хашим Реџепи ухапшен је јутрос, у оквиру истраге о финансијским малверзацијама и корупцији, потврдио је портпарол Полиције Косова Арбер Бека агенцији Бета.

Службеници косовске полиције из канцеларије Посебног одељења за антикорупцију Специјалног тужилаштва (КСТК) спровели су јутрос, у Приштини, седам претреса у приватним пребивалиштима четири осумњичене особе, укључујући и гувернера Централне банке Косова, саопштио је Еулекс.

Претрес у Централној банци Косова и једном приватном предузећу почео је јутрос у шест часова.

Претреси су повезани са текућом финансијском истрагом о корупцији, у вези са сумњом о злоупотреби службеног положаја или овлашћења, примањем мита, утајом пореза, злоупотребом утицаја и прањем новца.

Претресе је одобрио Еулексов претпретресни судија из Окружног суда у Приштини.

На месту претреса, у ЦБК су косовски специјални тужилац из канцеларије Специјалног тужилаштва (КСТК), Еулексови полицијски монитори, као и службеник за везу, како би обезбедили надзор који ће осигурати ефективно сакупљање доказног материјала и пружити потпуно и тачно објашњење лицима присутним на месту догађаја.

SHARE

Оставите одговор