SHARE

Ако би била коначна одлука Суда у Хагу којом се признаје сецесија Косова од међународно признате државе Србије – онда легално постоји и Република Српска Крајина, оцијенио је потпредсједник Српске радикалне странке Зоран Красић.

Красић је синоћ на промоцији књиге “Полицијски досије” Војислава Шешеља у Модричи изјавио да би Република Српска Крајина могла бити легална ако би се примијенило мишљење суда у Хагу.

Он је додао да за њега није изненађење став Међународног суда правде у Хагу о проглашењу независности Косова.

“Требамо сачекати одлуку у писаном облику да бисмо видјели и сагледали све њене аспекте”, рекао је Срни Красић, који је и посланик у Народној скупштини Србије.

Он је нагласио да ће мишљење Суда бити примјенљиво на све српске земље.

Красић, који је и шеф тима за одбрану Војислава Шешеља пред Судом за ратне злочине у Хагу, и учесници на промоцији Шешељеве књиге, истакли су да је Шешељ већ доказао да је неоснована општужница коју је против њега подигло Тужилаштво за ратне злочине у бившој Југославији.

Учесници промоције били су предсједник СРС “Др Војислав Шешељ” Мирко Благојевић, кандидат ове странке за предсједника Републике Српске Драган Ђурђевић и потпредсједник шешељевих радикала у РС Предраг Маркочевић.

Међународни суд правде у Хагу утврдио је јуче да једнострана декларација о независности Косова није повриједила међународно право, зато што то право не садржи забрану таквих декларација.

Независност Косова до сада је признало 69 држава, укључујући САД и 22 од 27 чланица ЕУ. Русија подржава став Србије да је независност Косова нелегална

SHARE

Оставите одговор