Ako bi bila konačna odluka Suda u Hagu kojom se priznaje secesija Kosova od međunarodno priznate države Srbije – onda legalno postoji i Republika Srpska Krajina, ocijenio je potpredsjednik Srpske radikalne stranke Zoran Krasić.

Krasić je sinoć na promociji knjige „Policijski dosije“ Vojislava Šešelja u Modriči izjavio da bi Republika Srpska Krajina mogla biti legalna ako bi se primijenilo mišljenje suda u Hagu.

On je dodao da za njega nije iznenađenje stav Međunarodnog suda pravde u Hagu o proglašenju nezavisnosti Kosova.

„Trebamo sačekati odluku u pisanom obliku da bismo vidjeli i sagledali sve njene aspekte“, rekao je Srni Krasić, koji je i poslanik u Narodnoj skupštini Srbije.

On je naglasio da će mišljenje Suda biti primjenljivo na sve srpske zemlje.

Krasić, koji je i šef tima za odbranu Vojislava Šešelja pred Sudom za ratne zločine u Hagu, i učesnici na promociji Šešeljeve knjige, istakli su da je Šešelj već dokazao da je neosnovana opštužnica koju je protiv njega podiglo Tužilaštvo za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji.

Učesnici promocije bili su predsjednik SRS „Dr Vojislav Šešelj“ Mirko Blagojević, kandidat ove stranke za predsjednika Republike Srpske Dragan Đurđević i potpredsjednik šešeljevih radikala u RS Predrag Markočević.

Međunarodni sud pravde u Hagu utvrdio je juče da jednostrana deklaracija o nezavisnosti Kosova nije povrijedila međunarodno pravo, zato što to pravo ne sadrži zabranu takvih deklaracija.

Nezavisnost Kosova do sada je priznalo 69 država, uključujući SAD i 22 od 27 članica EU. Rusija podržava stav Srbije da je nezavisnost Kosova nelegalna

Ostavi poruku