Legendarna folk pevačica Lepa Brena podnela je prošle godine tužbu protiv Brčkog i tražila odštetu od 100.000 evra!

 Pevačica je grad u kojem je odrasla i provela dobar deo svog života tužila, kako je navedeno u bosanskim medijima, zbog toga što joj je oduzeto pravo gradnje.
– Brena je podnela tužbu protiv Distrikta Brčko 14. oktobra prošle godine u kojoj traži odštetu od 200. 000 konvertibilnih maraka, odnosno 100.000 evra. Pred lokalnim pravosuđem u toku je glavna rasprava. Pevačica je u tom gradu kupila zemlju i planirala izgradnju novog objekta, međutim, brzo je došlo do komplikacija u papirologiji. Iako ceo grad bruji o ovom skandalu, niko nema tačne informacije koji je tačno problem nastao na relaciji Fahreta-Distrikt. Brenu je najviše iznenadilo to što, iako je rođena u Tuzli, Brčko smatra svojim rodnim gradom. Tamo je završila osnovnu i srednju školu, bila je đak generacije, a i sve uspomene su je vezivale za taj grad. Prosto nije mogla da veruje da joj rukovodstvo grada tako vraća za sve – priča nam izvor koji je insistirao na anonimnosti. Iako niko ne zna detalje, spekuliše se da je na parceli koju je pevačica kupila zabranjena izgradnja.
– Jedan od opštinskih službenika koji je imao uvid u idejno rešenje objekta pričao je prijateljima da je pevačica planirala izgradnju hotela, ali je sada pitanje da li će to ikada biti realizovano – rekao je na samom kraju razgovora naš izvor.

Do zaključenja ovog broja nismo uspeli da dođemo do gospođe Fahrete, pa smo tako ostali uskraćeni za komentar o informacijama koje smo dobili.

Sud: Postupak u toku

U želji da saznamo detalje, kontaktirali smo s portparolom Opšteg suda u Brčkom Jelenom Lakić, koja nam je dostavila zvanični dopis suda.
– Obaveštavam vas da se kod ovog suda vodi parnični postupak po tužbi Živojinović Fahrete protiv tuženog Distrikta Brčko koji se vodi pod poslovnim brojem:96 0 P 001016 09 P, radi utvrđenja i uknjižbe. Tužbu je sud primio 15. 10. 2009. godine, a postupak je još u toku – stoji u zvaničnom saopštenju suda.

Ostavi poruku