Kada je Anđela Ihegboro ugledala svoju bebu, ostala je bez teksta. Kao i svi ostali. Tamnoputa Nigerijka rodila je ćerku bele kože, plave kose i plavih očiju.

Anđela i Ben Ihegboro, bračni par Nigerijaca koji živi u Velikoj Britaniji, doživeo je veliko… ne, najveće moguće iznenađenje kada je nedavno dobio kćerku.

„Naša beba jeste čudesna! Ali, hoće li mi neko objasniti šta se dogodilo ovde?“, rekla je 35-godišnja Anđela za Nmači, svoje treće, carskim rezom tek rođeno dete.

Naime, Anđela i njen suprug Bendžamin su pre pet godina iz Nigerije stigli u London i imaju potpuno tamnu kožu kao i njihovo prvo dvoje dece.

Međutim, Nmači, nedavno rođena devojčica, ima potpuno belu kožu, plavu kosu i svetle, odnosno plave oči!

„Prvo što sam izgovorio bilo je ‘Kako?'“ kaže 44-godišnji tata Ben. „Oboje smo satima sedeli tamo nakon porođaja, buljili u nju… bez reči.“

Otac devojčice je brže-bolje predupredio sve spekulacije. „Naravno da je moja. Moja supruga je verna žena. Čak i da nije bila, beba opet ne bi izgledala ovako!“

„Naša prva ćerka Dumebi ima samo dve godine i premala je da bi išta shvatila. A četvorogodišnji Čisom stalno dolazi i gleda svoju plavu sestricu, zatim sedne ‘u totalnom rebusu'“, nastavlja ništa manje zbunjeni Ben.

Lekari priznaju da ne mogu da objasne kako je ovaj bračni par, koji po svojim saznanjima nema belih predaka, mogao da dobije devojčicu bele kože, plave kose i plavih očiju.

Iznete su tri pretpostavke. Prva je da se radi o jedinstvenoj genetskoj mutaciji, svojstvenoj samo Nmači.

Druga je da su „beli geni“ dalekih, dalekih predaka za koje nisu ni znali, tek sada „izbili na površinu“, prenose britanski mediji.

I kao poslednja, razmatrana je mogućnost da se radi o albino bebi, ali za sada kod deteta nisu pronađene karakteristike svojstvene tom poremećaju. Možda ima neku mutiranu verziju genetskog stanja koja će koži vremenom dozvoliti da potamni.

Ostavi poruku