Када је Анђела Ихегборо угледала своју бебу, остала је без текста. Као и сви остали. Тамнопута Нигеријка родила је ћерку беле коже, плаве косе и плавих очију.

Анђела и Бен Ихегборо, брачни пар Нигеријаца који живи у Великој Британији, доживео је велико… не, највеће могуће изненађење када је недавно добио кћерку.

„Наша беба јесте чудесна! Али, хоће ли ми неко објаснити шта се догодило овде?“, рекла је 35-годишња Анђела за Нмачи, своје треће, царским резом тек рођено дете.

Наиме, Анђела и њен супруг Бенџамин су пре пет година из Нигерије стигли у Лондон и имају потпуно тамну кожу као и њихово прво двоје деце.

Међутим, Нмачи, недавно рођена девојчица, има потпуно белу кожу, плаву косу и светле, односно плаве очи!

„Прво што сам изговорио било је ‘Како?'“ каже 44-годишњи тата Бен. „Обоје смо сатима седели тамо након порођаја, буљили у њу… без речи.“

Отац девојчице је брже-боље предупредио све спекулације. „Наравно да је моја. Моја супруга је верна жена. Чак и да није била, беба опет не би изгледала овако!“

„Наша прва ћерка Думеби има само две године и премала је да би ишта схватила. А четворогодишњи Чисом стално долази и гледа своју плаву сестрицу, затим седне ‘у тоталном ребусу'“, наставља ништа мање збуњени Бен.

Лекари признају да не могу да објасне како је овај брачни пар, који по својим сазнањима нема белих предака, могао да добије девојчицу беле коже, плаве косе и плавих очију.

Изнете су три претпоставке. Прва је да се ради о јединственој генетској мутацији, својственој само Нмачи.

Друга је да су „бели гени“ далеких, далеких предака за које нису ни знали, тек сада „избили на површину“, преносе британски медији.

И као последња, разматрана је могућност да се ради о албино беби, али за сада код детета нису пронађене карактеристике својствене том поремећају. Можда има неку мутирану верзију генетског стања која ће кожи временом дозволити да потамни.

Ostavi poruku