Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske /RS/ Nebojša Radmanović izjavio je da u BiH nema jedinstvene političke volje za obračun sa teroristima, zbog čega zemlja postaje leglo terorista, čije su aktivnosti prijetnja ustavnom poretku i bezbjednosti građana BiH, ali i cijeloj Evropi.

„Terorizam je dugoročna opasnost svugdje u svijetu, posebno u BiH i ovom dijelu Evrope. Obavještajne i bezbjednosne agencije u BiH imaju precizne podatke o terorističkim aktivnostima i siguran sam da te podatke imaju i strane obavještajne službe“, rekao je Radmanović za „Večernje novosti“.

On je naglasio da se opasnost od terorizma u BiH razvija od proteklog rata, te da su sistematskim radom terorističkih grupa „stvoreni“ mladi teroristi u BiH.

„Iako su obavještajne agencije upozoravale da je terorizam ozbiljna prijetnja bezbjednosti građana BiH, izostala je politička volja za borbu protiv ovog zla“, rekao je Radmanović i naglasio da oni koji negiraju i minimiziraju terorističke akcije u BiH otvoreno sprečavaju borbu protiv terorizma.

On je naveo da plan mjera Ministarstva bezbjednosti BiH za borbu protiv terorizma nije stručan ni konkretan.

Ostavi poruku