Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске /РС/ Небојша Радмановић изјавио је да у БиХ нема јединствене политичке воље за обрачун са терористима, због чега земља постаје легло терориста, чије су активности пријетња уставном поретку и безбједности грађана БиХ, али и цијелој Европи.

„Тероризам је дугорочна опасност свугдје у свијету, посебно у БиХ и овом дијелу Европе. Обавјештајне и безбједносне агенције у БиХ имају прецизне податке о терористичким активностима и сигуран сам да те податке имају и стране обавјештајне службе“, рекао је Радмановић за „Вечерње новости“.

Он је нагласио да се опасност од тероризма у БиХ развија од протеклог рата, те да су систематским радом терористичких група „створени“ млади терористи у БиХ.

„Иако су обавјештајне агенције упозоравале да је тероризам озбиљна пријетња безбједности грађана БиХ, изостала је политичка воља за борбу против овог зла“, рекао је Радмановић и нагласио да они који негирају и минимизирају терористичке акције у БиХ отворено спречавају борбу против тероризма.

Он је навео да план мјера Министарства безбједности БиХ за борбу против тероризма није стручан ни конкретан.

Ostavi poruku