SHARE

Према прелиминарним резултатима истраге, узрок јучерашње жељезничке несреће у индијској држави Западни Бенгал када су погинула 63 лица могла би бити грешка машиновође.

Према ријечима званичника индијске жељезнице, експресни воз “Утар Банга експрес” ушао је у станицу у граду Сентији у области Бирбум у пуној брзини иако је требало да се заустави.

Неколико тренутака прије него што је ударио у воз “Вананчал експрес” који је стајао у станици машиновођа није кочио нити је обраћао пажњу на упозорења да стане.

“Машиновођа није употребио обичне нити кочнице за хитно заустављање воза чак и након што је прошао црвени сигнал. Није реаговао ни на упорне поруке које су му послате са директивом да стане”, рекао је предсједник Одбора “Индијских жељезница” Вивек Сахај.

Истрагом је утврђено да се воз на претходној станици удаљеној седам километара од мјеста несреће савршено добро зауставио.

Машиновођа и његов помоћник погинули су у судару.

Према подацима компаније машиновођа “Утар Банга” експресног воза био је међу 20 најбољих у тој компанији.

Ово је у посљедња два мјесеца друга већа несрећа у индијској држави Западни Бенгал. У мају је, усљед саботаже за коју су окривљени маоистички побуњеници, погинуло више од 70 људи. Побуњеници негирају оптужбе.

SHARE

Оставите одговор