Naslovna Bosna i Hercegovina Potraga za Bojanom Škobom još traje

Potraga za Bojanom Škobom još traje

0

Ministarstvo bezbjednosti BiH, posredstvom Operativno-komunikacijskog centra BiH – 112, aktivno učestvuje u akcijama potrage i spasavanja Bojana Škobe koji je 17. jula nestao na području planine Treskavice.Ministarstvo je saopštilo da je na njihov zahtjev, Ministarstvo odbrane angažovalo helikopter Oružanih snaga BiH koji je 19. jula izvršio izviđanje terena, ali bez uspjeha.

U misiju traganja i spasavanja nestalog Škobe, uključili su se i pripadnici EUFOR-a koji sa svojim helikopterom pretražuju teren.

U ove aktivnosti uključeno je oko 70 osoba sa područja Republike Srpske, među kojima su spasilačke ekipe, policija i građani, kao i članovi “ Kluba spasilaca 2000 “ iz Sarajeva.

Republičkoj upravi civilne zaštite RS ponuđena je pomoć i Gorske službe spasavanja Sarajevo.

Ministarstvo bezbjednosti ističe da će i dalje biti aktivno uključeno u aktivnosti koordinacije spasavanja nestalog Bojana Škobe.

Škobo je u subotu, 17. jula, od 14.00 do 18.00 časova sa drugom B.M. boravio u planinarskom domu „Sustavac“ na planini Treskavici. Oni su se oko 18.00 časova pješke uputili prema naselju Trnovo, skrenuli sa puta i zalutali u šumi, u kojoj su cijelu noć hodali, da bi se oko 5.00 časova razdvojili i od tada izgubili svaki međusobni kontakt.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version