SHARE

Министарство безбједности БиХ, посредством Оперативно-комуникацијског центра БиХ – 112, активно учествује у акцијама потраге и спасавања Бојана Шкобе који је 17. јула нестао на подручју планине Трескавице.Министарство је саопштило да је на њихов захтјев, Министарство одбране ангажовало хеликоптер Оружаних снага БиХ који је 19. јула извршио извиђање терена, али без успјеха.

У мисију трагања и спасавања несталог Шкобе, укључили су се и припадници ЕУФОР-а који са својим хеликоптером претражују терен.

У ове активности укључено је око 70 особа са подручја Републике Српске, међу којима су спасилачке екипе, полиција и грађани, као и чланови ” Клуба спасилаца 2000 ” из Сарајева.

Републичкој управи цивилне заштите РС понуђена је помоћ и Горске службе спасавања Сарајево.

Министарство безбједности истиче да ће и даље бити активно укључено у активности координације спасавања несталог Бојана Шкобе.

Шкобо је у суботу, 17. јула, од 14.00 до 18.00 часова са другом Б.М. боравио у планинарском дому “Суставац” на планини Трескавици. Они су се око 18.00 часова пјешке упутили према насељу Трново, скренули са пута и залутали у шуми, у којој су цијелу ноћ ходали, да би се око 5.00 часова раздвојили и од тада изгубили сваки међусобни контакт.

SHARE

Оставите одговор