Насловна Вијести Борба против тероризма и даље приоритет

Борба против тероризма и даље приоритет

0

Министар унутрашњих послова Републике Српске (РС) Станислав Чађо рекао је да МУП неће јавно саопштавати да ли ће и на који начин бити укључен у праћење годишњег окупљања вехабија на Влашићу 27. јула, али да нико не треба да сумња да ће дати најбољи могући одговор на одржавању безбједног амбијента какав је и сада.

Чађо је на конференцији за новинаре у Бањалуци рекао да је МУП РС често био критикован што је као приоритете одредио и борбу против тероризма, најавивши да ће то и убудуће бити тема на колегијумима.

„Због тренутне атмосфере и питања која се данас постављају у вези са тероризмом и у тој области МУП улаже озбиљне напоре и на једном од наредних колегијума поново ћемо веома озбиљно размотрити ово питање, да видимо шта јавност од нас очекује и шта са аспекта професионалне одговорности морамо да учинимо да бисмо спријечили могућа извршења терористичких и сличних аката и рализације теористичких пријетњи“, рекао је Чађо.

Он је поручио грађанима у РС да могу да се осјећају безбједно, али и апеловао на сваког појединца да пружи подршку припадницима МУП-а.

Начелник Управе криминалистичке полиције МУП-а РС Гојко Васић рекао је да МУП РС, у складу са процедурама које се користе у спречавању одређених појавних облика криминалитета и милитантних група, које би могле угрозити јавни ред и мир, прикупљене информације обрађује и настоји благовремено предузети мјере да се нешто нежељено не би десило.

Он је рекао да би полиција РС могла да констатује да је у потпуности задовољна тренутним безбједносним стањем и резултатима, да није било терористичког акта у Бугојну.

„Без обзира на то што то није наша зона одговорности, то је догађај који негативно учицао на схватање стања безбједности у БиХ. Ми смо озбиљно настојали да се односимо и према тој проблематици. Одређени кругови и агенције су, нажалост, то занемаривале и стављале у други план. Сматрам да се у вези са неким активностима могло и више предузети и показати енергичност и одлучност у борби против тероризма“, сматра Васић.

Он је истакао да је то једна од ствари која полицију РС са разлогом брине, додавши да је МУП са своје стране предузео и предузимаће све да заштити грађане, њихову и имовину свих институција у РС.

Он је напоменуо да је познато да је потенцијална опасност од тероризма овдје присутна, не рачунајући само присуство тих група, већ и велике количине оружја, експлозивних средстава и пуно обучених људи да њиме рукују.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version