SHARE

Тужилаштво БиХ добило је извјештај о узнемиравању заштићеног свједока, али не против савјетника за правна питања предсједавајућег Предсједништва БиХ Хариса Силајџића Дамира Арнаута, који је и члан тима одбране Ејупа Ганића осумњиченог за ратне злочине, потврдила је Срни портпарол Тужилаштва Селма Хећимовић.

“Уколико се процијени да на основу ове пријаве Тужилаштво треба да поступи у оквиру својих надлежности, оно ће то и учинити”, изјавила је Хећимовићева.

Савјетник за правна питања предсједавајућег Предсједништва БиХ Хариса Силајџића Дамир Арнаут, који је и члан тима одбране осумњиченог за ратне злочине Ејупа Ганића, једном од заштићених свједока у процесу пред судом у Лондону нудио је новац да промијени свједочење – каже извор у тиму који заступа Србију пред овим судом.

“Притисак и покушај врбовања заштићеног свједока Арнаут и чланови тима Ганићеве одбране урадили су у БиХ. Због тога је Тим за истраживање ратних злочина МУП-а РС поднио пријаву Тужилаштву БиХ “, рекао је овај извор за “Глас Српске”.

Тим за истраживање ратних злочина МУП-а РС поднио је пријаву Тужилаштву БиХ због вршења притиска на заштићеног свједока.

Пред судом у Лондону у сриједу, 14. јула завршен је главни претрес о захтјеву Србије за изручење бившег члана Предсједништва БиХ Ејупа Ганића, који је осумњичен за ратни злочин почињен над војницима ЈНА у Добровољачкој улици.

Одлука суда да ли ће Ганић бити изручен Србији требало би да буде донесена 27. јула.

Ганић је ухапшен 1. марта на аеродрому Хитроу у Лондону, на основу потјернице коју је Србија расписала за њим и још 18 особа из БиХ због напада на колону војника ЈНА 1992. године.

SHARE

Оставите одговор