SHARE

Председник Хрватске Иво Јосиповић наставља данас прву званичну посјету Србији сусретима с премијером и предсједником Србије Мирком Цветковићем и Борисом Тадићем, као и са представницима невладиних организација.

Другог дана дводневне посјете Србији, Јосиповића ће данас примити премијер Цветковић у згради Владе Србије.

Тадић и Јосиповић разговараће у Београду, у згради предсједника, са породицама избјеглица, повратника у Хрватску, послије чега ће двојица предсједника прошетати центром града.

Послије шетње, предсједник Тадић и његов гост присуствоваће сусрету умјетника Србије и Хрватске у ресторану “Калемегданска тераса”.

Јосиповић ће се, такодје, у просторијама Фонда за хуманитарно право у Београду састати и са представницима невладиних организација Србије.

Тема овог разговора биће “Нормализација односа и живота – нове стратегије и политике према прошлости и будућности постјугословенских земаља”.

Председници Србије и Хрватске потврдили су послије јучерашњих разговора у Београду да су две државе, након осцилација и проблематичних односа у прошлости, коначно нашле прави пут за рјешавање отворених питања који води најбољим суседским односима и заједничком путу у Европску унију.

Председник Србије је прву званичну посјету свог хрватског колеге Београду оцјенио као историјску.

Током посете Суботици, где су присуствовали прослави 20. годишњице оснивања Демократског савеза Хрвата у Војводини (ДСХВ), Тадић и Јосиповић јуче су поручили да су националне мањине богатство које повезује земље региона и гарантовали очување њиховог идентитета.

SHARE

Оставите одговор